«Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στο Αιγάλεω, έχω εκεί το δικηγορικό μου γραφείο. Ζω την πόλη με τα προβλήματά της και σαν πολίτης και θεσμικά», ανέφερε αρχικά ο κ. Χάρτζης, ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος του Δήμου Αιγάλεω και της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στον Δήμο και την Μητρόπολη, οι δύο αυτοί φορείς συνεργάστηκαν και πρόσφεραν πολύτιμη βοήθεια σε όσους πολίτες και οικογένειες το είχαν ανάγκη. Πρόσφεραν καθημερινά φαγητό, τρόφιμα και χρηματικά βοηθήματα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Χάρτζης σχολίασε ότι οι περιοχές αυτές έχουν ανάγκη αναβάθμισης και σε επίπεδο περιφέρειας.

«Θέλει δουλειά στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, οι Δήμοι έχουν την μεγαλύτερη αρμοδιότητα. Σε δεύτερο βαθμό η Περιφέρεια έχει έναν σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο. Μπορεί να υποστηρίξει τους Δήμους και να κάνει αυτοτελώς πράγματα. Τα χρήματα που θα διαχειριστεί η Περιφέρεια την ερχόμενη πενταετία είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν πολλά προγράμματα, τα οποία τρέχουν. Μέσα από την προσπάθεια που θα κάνουμε με τον Νίκο Χαρδαλιά τα πράγματα και για τη Δυτική Αθήνα θα είναι καλύτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Θα αναλάβει δράση για τα αδέσποτα ζώα και τα ιπποειδή;

Ερωτώμενος για το θέμα των αδέσποτων ζώων και των εγκαταλελειμμένων ιπποειδών του Υμηττού, ο κ. Χάρτζης δεσμεύτηκε ότι, εφόσον εκλεγεί, θα είναι το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθεί.

«Το θέμα των ζώων συντροφιάς εμπίπτει στις αρμοδιοτητες του Δήμου. Πρέπει να υπάρξει για τα άλογα του Υμηττού μία θεσμική παρέμβαση και κάποιος να τα αναλάβει. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία διαχείριση από τους εθελοντές αλλά δεν είναι αυτό η λύση. Κατά τη γνώμη μου, μόνο η [εριφέρεια μπορεί να αναλάβει, να αναδείξει και να λύσει το πρόβλημα. Δεμεύομαι ότι, αν οι πολίτες με επιλέξουν, είναι το πρώτο πρόβλημα με το οποίο θα ασχοληθώ. Μόλις έχουμε τη θεσμική δυνατότητα θα παρέμβουμε για να βρούμε μία οριστική λύση για αυτά τα άλογα», κατέληξε.


Πηγή