«Για όσους νομίζουν ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι σε εμένα, σύντομα θα καταλάβουν ότι έχουν βρει έναν Κρητίκαρο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης συστήνεται ως Κρητίκαρος και μάλιστα δε διστάζει να αποκαλύψει και τα τρωτά σημεία του.

«Είμαι κριός με ωροσκόπο Υδροχόο. Δεν ξέρω. Μπορεί να είμαι πολύ επίμονος. Δεν είμαι δογματικός αλλά είμαι επίμονος».

Δηλώνει ο πιο διαφανής πολιτικός που πέρασε από τον τόπο, ευκατάστατος, αλλά όχι εκατομμυριούχος.

«Νομίζω ότι είμαι πολύ ευκατάστατος. Έχω μια ευχέρεια που θεωρητικά δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψω στη ζωή μου αλλά όχι ευχέρεια να δαπανώ απερίσκεπτα. Δεν μπορώ να αγοράσω σπίτι 4 εκ. ευρώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως δε θα ήθελε να έχει κάποια υπερδύναμη αλλά επιλέγει έναν αριστερό, όπως λέει, υπερήρωα. Τον Μπάτμαν.

«Ο Μπάτμαν είναι αριστερός ε; Ο Μπάτμαν είναι μία φυσιογνωμία που επιλέγει να βάλει τον εαυτό του εν κινδύνω για να προσφέρει κάτι στο κοινό καλό και το κάνει με το δικό του τρόπο, χωρίς να έχει υπερδυνάμεις».

Τα μελλοντικά σχέδια για οικογένεια

«Όταν μεταξύ δύο ανθρώπων υπάρχει αγάπη, υπάρχει οικογένεια», λέει ο Στέφανος Κασσελάκης και μοιράζεται τα μελλοντικά του σχέδια για οικογένεια με τον σύντροφό του.

«Ο Τάιλερ και εγώ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένεια μας. Θα θέλαμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Κάποια μέρα ίσως τα βαφτίσουμε, δεν ξέρω. Με παρένθετη μητέρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να θεσμοθετήσει την επέκταση του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Άμα θέλει νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο εμείς έχουμε καταθέσει ως ΣΥΡΙΖΑ πριν έναν χρόνο. Ιδού η Ρόδος ιδού και πήδημα. Έκανε λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν το πέρασε».

Αντίθετος πάντως στη δέσμευση του πρωθυπουργού για ισότητα στον γάμο, παραμένει ο Μάκης Βορίδης.

«Εγώ έχω πει δε θα το ψηφίσω. Θεωρώ όμως πως από την στιγμή που δεν ανοίγει από την κυβέρνηση αυτό το θέμα και από την στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν το ανοίγει αυτό το θέμα, η συζήτηση έχει τώρα ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα».

Το μικρόβιο της πολιτικής, η αγάπη για τα σκυλιά & ο Γιώργος Παπανδρέου

O Στέφανος Κασσελάκης κόλλησε το μικρόβιο της πολιτικής αλλά και την αγάπη του για τα σκυλιά από πολύ μικρός. Χαρακτηριστική ήταν η επιγραφή έξω από το παιδικό του δωμάτιο.

«Χτυπάτε την πόρτα του κυνολόγου και πρωθυπουργού. Είχα κυνολόγος πρώτα γιατί ήξερα όλες τις ράτσες των σκυλιών απ’ έξω».

Κάποια χρόνια μετά και πριν ταχθεί στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και φτάσει να ηγείται του κόμματός του, το μακρινό 2009, είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

«Προφανώς μια πολύ διαφορετική εποχή όταν εκείνος ήταν πρωθυπουργός αλλά αυτή η μεταρρυθμιστική προοδευτική νοοτροπία ήταν κάτι που με εξέφραζε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως είπε στη συνάντησή τους στη Βουλή του έδωσε τον οδικό χάρτη στελέχωσης του γραφείου του.


Πηγή