Αν και τα κινητά απαγορεύονται στις φυλακές, εκείνοι καταφέρνουν και τα εξασφαλίζουν και όχι μόνο τα χρησιμοποιούν αλλά κάνουν και live στα social media, απαντούν στους ακολούθους τους και δείχνουν εικόνες τόσο από τον περίβολο των πτερύγων, όσο και από τα κελιά.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το «Ακόμα δεν είδες τίποτα», ακούγεται ο κρατούμενος που κάνει το live να ζητάει να του κάνουν like. «Κάντε μου like», λέει ενώ οι followers του κάνουν σχόλια και ερωτήσεις για όσα βλέπουν.

Ο Πρόεδρος Σωφρωνιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Κώστας Βαρσάμης, μίλησε στην εκπομπή και τόνισε ότι «δεν είναι και ότι καλύτερο να βλέπουμε κρατούμενους να έχουν κινητά».

«Είναι πολύ εύκολο για την πολιτική ηγεσόα να απενεργοποιηθούν αν το θέλουν αυτά τα κινητά μέσα στις φυλακές. Εκτός αν αυτό δεν γίνεται για διάφορους άλλους λόγους», συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για το πώς μπαίνουν τα κινητά μέσα στις φυλακές, ο κ. Βαρσάμης ανέφερε ότι αρκετοί που έχουν προσπαθήσει να «περάσουν» κινητά ή ναρκωτικά μέσα στα σωφρωνιστικά ιδρύματα έχουν συλληφθεί και έδειξε ακτινογραφίες κρατουμένων με συσκευές, που βρέθηκαν στα απόκρυφά τους.  «Άλλα κινητά έχουν βρεθεί μέσα σε σκαμμένες σαγιονάρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι επικίνδυνο να κάνουν live μέσα από τις φυλακές. Πολλά πλάνα είναι και από δομές που διαμένουν οι παράτυποι μετανάστες», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Βαρσάμης και κατέληξε ότι «έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες τηλέφωνα».


Πηγή