Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 07.30 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν αμέσως.

Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες σε δύο εκλογικά τμήματα της Ναυπακτίας, στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν προσήλθαν εγκαίρως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, έως τις 14:30 ψήφισε το 32,1% και συγκεκριμένα 2.133.672 ψηφοφόροι.

Τον Ιούνιο έως τις 13:30 είχε ψηφίσει το 29,1%.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 15.407 εκλογικών τμημάτων, επί συνόλου 22.722 (67%), έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 2.133.672 ψηφοφόροι.

Αναλυτικά, τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής:

– Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 33,6%

– Κεντρική Μακεδονία 33,3%

– Δυτική Μακεδονία 30,7%

– Ήπειρος 36,4%

– Θεσσαλία 36,6%

– Ιόνια Νησιά 29,8%%

– Δυτική Ελλάδα 35,1%

– Στερεά Ελλάδα 38,2%

– Αττική 27,3%

– Πελοπόννησος 32%

– Βόρειο Αιγαίο 28,8%

– Νότιο Αιγαίο 34,4%

– Κρήτη 36,7%.

Ειδικά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που δοκιμάστηκε πρόσφατα από τις φονικές πλημμύρες, τα ποσοστά συμμετοχής στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας είναι 38,2%, στη Λάρισα 36,8%, στη Μαγνησία 34,1%, στις Σποράδες 39,2% και στα Τρίκαλα 37,5%.

Να σημειωθεί πως έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλακης και ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μπακογιάννης: Θα φανεί αν θα πάμε και δεύτερη Κυριακή

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει εκλογική διαδικασία και δεύτερη Κυριακή, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε: «Θα φανεί αυτό».

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του φαίνεται, στα στοιχεία που έχουν από τις τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις, ότι ο δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό που έχουν όλες οι άλλες παρατάξεις αθροιστικά μαζί. Η αποχή πάντως θα κρίνει τα τελικά ποσοστά για το αν θα καθαρίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων την νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Στέφανος Κασσελάκης: Η Ελλάδα αξίζει καλύτερη μοίρα

«Η Ελλάδα αξίζει καλύτερη μοίρα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο δημοτικό σχολείο Εκάλης.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι εκλογές αυτές έχουν πολιτικό χρώμα

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο εκλογικό κέντρο στη Ν. Ιωνία.

Κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο δήλωσε: «Σήμερα ψηφίζουμε για δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με το γαρύφαλλο, για να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη, γιατί ακριβώς τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν, θα θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των πολιτών, του λαού, γιατί ακριβώς ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες των πολλών, του ελληνικού λαού, και όχι για τα κέρδη των λίγων» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σε εκλογικό κέντρο στη Ν. Ιωνία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στηρίζουμε ανθρώπους που ασπάζονται το όραμά μας για μια καλύτερη Ελλάδα

Στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς μετέβη λίγο μετά τις 10:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική του ταυτότητα.

Στο εκλογικό κέντρο τον συνόδευσαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός αφού ψήφισε, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης. Ψηφίζουμε για δημάρχους, ψηφίζουμε για περιφερειάρχες, ψηφίζουμε για μία καλύτερη καθημερινότητα, για ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, για αναπτυξιακή δυναμική.

Τρεις συλλήψεις για δωροδοκία ψηφοφόρων στην Καρδίτσα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρδίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του ΑΤ Σοφάδων, το μεσημέρι του Σαββάτου 7/10.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τρία άτομα συνελήφθησαν, για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέα, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι τρεις συλληφθέντες και ένα από τα άτομα που αναζητούνται είχαν εξαγοράσει 500 ταυτότητες με αμοιβή 50 ευρώ η καθεμία, με διαμεσολαβητές μεταξύ δραστών και ψηφοφόρων τους άλλους τρεις δράστες που αναζητούνται.

Νίκος Ανδρουλάκης: Δίνουμε την μάχη για να ηττηθεί το συγκεντρωτικό μοντέλο αυτοδιοίκησης Μητσοτάκη

«Αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια, δίνουμε τη μάχη για να ηττηθεί το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης Μητσοτάκη που απέτυχε παταγωδώς» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Ηράκλειο Κρήτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ψήφισε στον Νέο Κόσμο

Το εκλογικό του δικαίωμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης, λέγοντας ότι σήμερα είναι μια «ημέρα γιορτής, δημοκρατίας, συμμετοχής».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ψήφισε για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σε σχολείο στον Νέο Κόσμο. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ευχήθηκε «καλή δύναμη, καλά αποτελέσματα, ραντεβού την άλλη Κυριακή».

«Η Αθήνα είναι στα χέρια σας, αξιοποιήστε τη δύναμη που έχετε, ψηφίστε για την πόλη που θέλετε», συμπλήρωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ψήφισε στον Βύρωνα

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ψήφισε στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν αρχικά λιτός στις δηλώσεις του, καθώς δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις οποίες είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, λέγοντας απλά «καλή επιτυχία σε όλους» μέσα από το εκλογικό τμήμα.


Πηγή