Ένα κτίριο έχει μετατραπεί σε συντρίμμια μετά από μία δεύτερη ρουκέτα που πριν από 48 ώρες έπληξε το σημείο. Από τα συντρίμμια βγήκαν με ελαφρά τραύματα δύο άνθρωποι.

Είναι η δεύτερη από τις 150 ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χαμάς προς το συγκεκριμένο σημείο.

Οι ρουκέτες των εξτρεμιστών της Χαμάς έφτασαν μέχρι και κεντρικές περιοχές του Τελ Αβίβ. Μαζί με τα κτήρια που επλήγησαν, διαλύθηκαν και οι ψευδαισθήσεις, ότι το φιτίλι που άναψε ξανά στη Μέση Ανατολή, μπορεί γρήγορα να σβήσει.

«Είμαστε στην αρχή κάτι τεράστιου. Το πρόβλημα είναι ότι τρομοκράτες στοχοποιούν Εβραίους. Είμαστε εδώ. Προς το παρόν υποφέρουμε. Αλλά θα απαντήσουμε και θα είμαστε δυνατοί», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Ο απεσταλμένος του MEGA Γιάννης Χαραμίδης βρέθηκε στα σημεία όπου άμαχοι πολίτες έγιναν ξαφνικά στόχοι της επίθεσης με εκατοντάδες ρουκέτες.

«Ο βομβαρδισμός εδώ αντιπροσωπεύει την κατάρρευση της ιδέας ότι μπορούμε να κάνουμε ειρήνη με τη Χαμάς. Η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί από τον πυρήνα της ρίζας της. Πολλοί αθώοι άνθρωποι υπάρχουν και στις δυο πλευρές αλλά μετά από αυτό που συνέβη, μπορούμε να φτάσουμε στην ειρήνη μόνο μετά από πόλεμο», ανέφερε κάτοικος του Τελ Αβίβ.

Όλη η χώρα βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» και οι πολίτες είναι σε ετοιμότητα να κατευθυνθούν στα καταφύγια, σε περίπτωση που ηχήσουν ξανά οι σειρήνες για νέα, μαζική επίθεση της Χαμάς. Σε ένα από αυτά τα καταφύγια μπήκε η κάμερα του MEGA, με τον απεσταλμένο μας Γιάννη Χαραμίδη.

Υπόγεια καταφύγια, ξεχωριστές πολιτείες στα σπλάχνα του Τελ Αβίβ. Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα για τα οποία ενημερώνεται πλέον όποιος μπαίνει στην πόλη.


Πηγή