Ανελέητοι βομβαρδισμοί όλη τη νύχτα, σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά» από το Ισραήλ με ολοκληρωτική πολιορκία στη Γάζα.

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη με τον αιματηρό απολογισμό να αυξάνεται συνεχώς. Η βίαιη ανάφλεξη στην πάντα ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής κινδυνεύει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς υπάρχουν φόβοι για γενίκευση της σύρραξης.

Ο στρατιωτικός αναλυτής, Φαίδων Καραϊωσηφίδης μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για την κατάσταση που επικρατεί σε Γάζα και Ισραήλ, και το τι μέλλει γενέσθαι.

«Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, αν μπορέσει να γίνει ποτέ καλύτερη. Να σας πω τι πραγματικά συνέβη γιατί οι περισσότεροι κατακλυζόμαστε με πληροφόρηση κυρίως εικόνας αλλά το τι πραγματικά συνέβη διαφεύγει στους περισσότερους. Αυτό που ακούστηκε ως η 11η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ είναι η πραγματικότητα, γιατί μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε ένα πλαίσιο που είναι δεδομένο στο Ισραήλ· ότι είναι απρόσβλητο, ότι η πληροφόρηση που υπάρχει για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους είναι απόλυτη, ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι ικανές να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε πριν αυτό εξελιχθεί, ότι η προστασία των αμάχων ήταν εξασφαλισμένη», είπε αρχικά.

Για το τι μέλλει γενέσθαι δήλωσε: «Ο Νετανιάχου έκανε μία ανακοίνωση από όπου διαφαίνεται ότι η χερσαία επιχείρηση είναι το τελευταίο στάδιο. Η Γάζα είναι 440 τ.μ., και ζουν 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι βομβαρδισμοί είναι το πρώτο στάδιο, το δεύτερο είναι η πολιορκία. Το έχουν ξαναδοκιμάσει οι Ισραηλινοί για να εκβιάσουν τη Χαμάς να απελευθερώσει ομήρους. Μία χερσαία εισβολή είναι αδιανόητη ακόμα και για έναν οργανωμένο και οπλισμένο στρατό όπως στο Ισραήλ. Θα υπάρχει τόσος μεγάλος αριθμός θυμάτων που δεν θα μπορεί να αντέξει η ισραηλινή κοινωνία».

Θα το αφήσει ο Νετανιάχου σαν την έσχατη λύση. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το ποιοι επωφελούνται και ποιός είναι ο στόχος. Πολλά πράγματα κατέρρευσαν μεταξύ αυτών και η πραγματική ικανότητα της Μοσαντ. Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το πρωθυπουργικό γραφείο όπως και τότε στην 11η Σεπτεμβρίου, αλλά πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων», επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Καραϊωσηφίδης.


Πηγή