Την δήλωση του αξιωματούχου του ΟΗΕ μετέδωσε το Reuters αποδίδοντάς την σε αξιωματούχο της Unicef για εκατοντάδες νεκρά παιδιά στη Γάζα και στο Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση της Unicef χωρίς να γίνεται αναφορά στα εκατοντάδες νεκρά παιδιά, επισημαίνεται ότι τίποτα δεν δικαιολογεί φόνους, ακρωτηριασμούς και απαγωγές παιδιών.

Η Unicef καλεί όλες τις ένοπλες ομάδες να απελευθερώσουν άμεσα τα παιδιά που κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εννοώντας την Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ. Καλεί επίσης όλες τις πλευρές να προστατεύσουν τα παιδιά κάνοντας έμμεση αναφορά στο Ισραήλ.

Επίσης καλεί στη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου που θα παράσχει ασφαλή πρόσβαση στα παιδιά και τις οικογένειές τους, καθώς μεγαλώνουν οι ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και ιατρικές προμήθειες.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ο πλήρης αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας που έχει επιβάλει το Ισραήλ απαγορεύεται από το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Ο πλήρης αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, που ανακοίνωσε χθες ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Η επιβολή αποκλεισμών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων στερώντας τους βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ.


Πηγή