«Οι τρομοκράτες ήταν 1 χιλιόμετρο από το σπίτι μας, και εγώ τσακωνόμουν με τα παιδιά γιατί δεν μπορούσαν να βγουν στον δρόμο να παίξουν».

Αυτός είναι ο Μάκης Λεβί που διέμενε στο Ισραήλ για 13 χρόνια μαζί με την οικογένεια του. Οι μαρτυρίες του για τα όσα τραγικά έζησε το Σάββατο μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη, συγκλονίζουν!

Περιγράφει εικόνες φρίκης που έζησαν δικοί του άνθρωποι, άνθρωποι που δεν θα δει ποτέ ξανά στη ζωή του.

«Έκαψαν την κυρία που κρατάει το απόγευμα τα παιδιά μου μέσα στο σπίτι της. Ο γιος μου ο μικρός αν δεν γίνονταν όλα αυτά, την Κυριακή το πρωί θα έμπαινε στην τάξη με 30 άτομα. Αν υποθέσουμε ότι πάει τώρα στην τάξη του, θα μπει στην τάξη με 15 παιδάκια», είπε ο Μάκης Λεβί μιλώντας στο MEGA.

Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, παιδιά βρέθηκαν αποκεφαλισμένα.

Η απόλυτη φρίκη.

«Πήραν παιδάκια από τα σπίτια τους και τους γονείς τους και τους μετέφεραν στη Γάζα. Σε έναν άλλο οικισμό αποκεφάλισαν παιδάκια, σε άλλον οικισμό σκότωσαν 100 άτομα. Θηριωδίες», συμπλήρωσε ο κάτοικος περιοχής 7 χιλιόμετρα από τη Γάζα.

Μπορεί ο ίδιος και η οικογένεια του να επέστρεψαν ασφαλείς στην Ελλάδα, να γλίτωσαν από την κόλαση, οι εικόνες θα επιστρέφουν και θα του στοιχειώνουν το μυαλό.

«Δεν γίνεται να τα ξεχάσω, προσπαθώ να κοιμηθώ αρχικά, είναι δύσκολο, είναι ακόμα πολύ νωπό», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οδύσσεια» η αναζήτηση εισιτήριων των εγκλωβισμένων για τον «δρόμο προς την ελευθέρια»

Σε ελληνικό έδαφος, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» φτάνουν σήμερα Ισραηλινοί από το Τελ Αβίβ.

Πλέον νιώθουν ασφαλείς.

Με τρεμάμενη φωνή η Νατάσσα Μεντή, τραγουδίστρια που βρέθηκε εγκλωβισμένη στη φρίκη του πολέμου στο Ισραήλ, περιγράφει την αγωνία της από το κατάμεστο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Ύστερα από αγώνα κατάφερε να βρει εισιτήριο.

Ο Ιωνάθαν Ιατρού πατέρας δύο παιδιών, έκλεισε εισιτήριο αλλά έμαθε ότι ακυρώθηκε το δρομολόγιο.

Λίγες ώρες απομένουν για την χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη ωρίδα της Γάζας κάτι όπου είναι δεδομένο, ότι θα επιφέρει επιπλέον πόνο και βάσανα σε αμάχους.


Πηγή