Κρητικιά στην καταγωγή, γεννημένη στην Νέα Σμύρνη, μητέρα ενός παιδιού που έκαναν και μεγάλωσαν με τον Γιώργο Πατούλη όταν αυτός ήταν δήμαρχος Αμαρουσίου και μετά Περιφερειάρχης, η ίδια εκπαιδευτικός θα μιλήσει συχνά στην προεκλογική της καμπάνια για τον δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης για τα παιδιά.

Η απόφαση να μπει στην ενεργό πολιτική

Ενεργή στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πεύκης και στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, η Μαρίνα Πατούλη σκεφτόταν όπως φαίνεται από καιρό να κατέβει στην πολιτική πριν τον χωρισμό της με τον Γιώργο Πατούλη.

«Έγινε η κόλαση του Δάντη», θα πει για την υποψηφιότητα της αρχικά για τον Δήμο Αμαρουσίου, για την οποία ο Γιώργος Πατούλης είχε εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του δηλώνοντας πως στηρίζει τον υποψήφιο Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Ο χωρισμός

O χωρισμός από τον Γιώργο Πατούλη φαίνεται πως άφησε περισσότερο χώρο για την πολιτική.

Η ίδια δεν κρύβει τις καλές σχέσεις που έχει με κορυφαίους της ΝΔ, αλλά και με τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, την υποψηφιότητα του οποίου στήριξε μόλις η ΝΔ την ανακοίνωσε.

Αποστάσεις ασφαλείας από τον Γιώργο Πατούλη

Από την άλλη, απέναντι στα μηνύματα της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη ο Γιώργος Πατούλης κρατούσε αποστάσεις ασφαλείας στις δικές του δηλώσεις.

Η αυτοδιοικητική πορεία του πρώην Περιφερειάρχη έμοιαζε πως θα συνεχιστεί ανέφελη, όλα όμως ανατράπηκαν από ένα ζεϊμπέκικο.

Αυτός ο χορός, την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν, έβαλε φωτιά και στα σχέδια του Γιώργου Πατούλη, με τον Νίκο Χαρδαλιά να επιστρατεύεται στην θέση του και την άλλοτε οικογένεια που είχε γίνει η αγαπημένη των περιοδικών Life Style να μένει με μόνη εκπρόσωπο στα κοινά την Μαρίνα Πατούλη, η οποία πρωτοτύπησε με την καμπάνια της που είχε και συναυλία με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, με παράλληλη δράση στήριξης των πυρόπληκτων, αλλά ακόμα και με το κέρασμά της στους εκλογικούς αντιπροσώπους.

Στο ψηφοδέλτιο της έδωσαν το παρόν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστή Ντανιέλ Μπατίστα αλλά και ο γνωστός Διαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΔημητρης Γρηγορακης, όμως η πορεία της Μαρίνας Σταυράκη δεν ήταν τελικά η αναμενόμενη.

Ένας ιατροδικαστής και γνώριμος σε όλη την Ελλάδα από τις τηλεοπτικές του παρουσίες, ο Γρηγόρης Λέων, κατάφερε να είναι ο βασικός διεκδικητής του δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, δεύτερος ο Μάριος Ψυχάλης και τρίτη εκτός β’ γύρου η Μαρίνα Πατούλη.


Πηγή