Δίπλα στη Θεσσαλία στέκεται η Helleniq Energy, η οποία δεσμεύει χρηματικό ποσό ύψους 10 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην ανάκαμψη της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση σειράς έργων υποδομών ευρείας χρήσης, που στοχεύουν στην ταχύτερη ανασύσταση των πληγεισών περιοχών, αλλά και δράσεις στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Η Helleniq Energy βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων και, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και μέσα από το δίκτυο των πρατηρίων της.

Η αρωγή στη Θεσσαλία δεν είναι το μόνο παράδειγμα κοινωνικής συνεισφοράς της Helleniq Energy. Αντίστοιχο παράδειγμα η προσφορά ύψους 8 εκατ. ευρώ του ομίλου κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης για τη θωράκιση του ΕΣΥ και την αγορά κρίσιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ακόμη όμως και κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης τον περσινό χειμώνα, με το πρόγραμμα «κύμα ζεστασιάς», προσέφερε δωρεάν Πετρέλαιο θέρμανσης στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και σε χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.


Πηγή