Μπάζα, φερτά υλικά, κορμοί δέντρων, σκουπίδια ακόμη και έπιπλα έχουν φράξει πολλά σημεία, αυτή είναι η εικόνα που έχει σήμερα η κοίτη του Κηφισού.
Κι όμως στο ποτάμι που διασχίζει το λεκανοπέδιο τα αντιπλημμυρικά έργα είχαν σταματήσει καθώς επί τρία ολόκληρα χρόνια δεν είχαν εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο οι σχετικές μελέτες, οι οποίες πήραν τελικά το πράσινο φως μόλις πριν από λίγες ημέρες.
Το πρωί ο υπουργός, μαζί με ειδικό κλιμάκιο και μηχανικούς πραγματοποίησε αυτοψία στον Κηφισό για να διαπιστώσει αν έχει καθαριστεί η κοίτη του, καθώς από την πρώτη Σεπτεμβρίου, έχει στείλει κατεπείγουσα επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής για άμεσους καθαρισμούς.
«Από τις αρχές Σεπτέμβρη έχουμε αποστείλει κατεπείγουσες επιστολές σε όλους τους αρμοδίους (Περιφέρειες, Δήμους) σε ό,τι έχει να κάνει με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, τον έλεγχο και την πρόοδο των έργων. Σας εξήγησα ποια είναι η διαδικασία σε ό,τι έχει να κάνει με τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Κηφισού, αλλά το κομμάτι του καθαρισμού και το κομμάτι της πρόληψης είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα συζητήσουμε ξανά, για μία ακόμη φορά με την Περιφέρεια, και πιστεύω ότι στο κομμάτι αυτό μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα ακόμα και πριν τα αντιπλημμυρικά», τόνισε ο υπουργός.
Προφανώς μόνο από τύχη οι κάτοικοι μεγάλων δήμων της Αττικής δεν έζησαν τον ίδιο εφιάλτη με αυτούς του Θεσσαλικού κάμπου αν η θεομηνία είχε χτυπήσει την πρωτεύουσα.
Πηγή