Ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης μαζί με τον εικονολήπτη Άγγελο Μυσιρλή κινούνται με τον ισραηλινό στρατό δίπλα από τη λωρίδα της Γάζας. Ξαφνικά ζητείται από όλους να πέσουν κάτω.

Η πληροφορία που έχει φθάσει μιλά για στελέχη της Χαμάς που έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν ξανά στα ισραηλινά εδάφη. Πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από το σημείο.

«Έχουμε μια πληροφορία ότι οι τρομοκράτες είναι ξανά κοντά στα σύνορα, οπότε πρέπει να βιαστούμε και να επιστρέψουμε. Επίσης είναι πιθανό να εκτοξευθούν ρουκέτες από τα σύνορα, πρέπει να βιαστούμε γιατί ο στρατός θα αντεπιτεθεί. Αν ακούσετε βλήματα ξαπλώστε στο έδαφος και προστατέψτε το κεφάλι σας και απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλο», ανέφερε μία γυναίκα.

Το συνεργείο του MEGA μπαίνει στο αυτοκίνητο και απομακρύνεται. Στη διαδρομή ακούγονται πυροβολισμοί. Βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που διεξάγονται μάχες.

Στο δρόμο αποκαλύπτεται η φρίκη του πολέμου. Σοροί στην άσφαλτο, ακέφαλα σώματα.

Ανάμεσα στους θάμνους δίπλα στην περιοχή του μακελειού του περασμένου Σαββάτου, αυτοκίνητα έχουν εγκαταλειφθεί. Με αίματα στα καθίσματα και τρύπες στις λαμαρίνες.

«Οι άνθρωποι προσπάθησαν να ξεφύγουν από το πάρτι και λογικά οι τρομοκράτες τους περίμεναν εδώ. Τους πυροβόλησαν όταν προσπάθησαν να φύγουν με τα αυτοκίνητα. Δεν τους ένοιαζε αν υπήρχαν γυναίκες η παιδιά», αναφέρουν στην κάμερα του MEGA.

Στους οικισμούς της περιοχής, εκεί που οι κάτοικοι έτρεχαν για να σωθούν, σήμερα επικρατεί η απόλυτη σιωπή.

Οι κάτοικοι στο Νέιμ, λίγα χιλιόμετρα από τη λωρίδα της Γάζας, το περασμένο Σάββατο έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη. Tα μέλη της Χαμάς πυρπόλησαν σπίτια, κατέστρεψαν αυτοκίνητα, δολοφόνησαν όπως αναφέρουν οι ισραηλινές αρχές δεκάδες αθώους πολίτες. Είχαν καταφέρει και είχαν περάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας του οικισμού.

Εθελοντές και στρατός συνεχίζουν να ψάχνουν για τυχόν επιζώντες για αγνοούμενους που αναζητούνται από τους δικούς τους.

Το MEGA και ο Μαρίνος Αλειφέρης παροκολουθούν από το πρωί την επιχείρηση των Ισραηλινών γύρω από τα παλαιστινιακά εδάφη, εκεί που έχει δημιουργηθεί μία πολεμική ζώνη κατά μήκος των συνόρων.

Ο ισραηλινός στρατός είναι παρατεταγμένος γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας περιμένοντας την στιγμή που θα δοθεί η εντολή για εισβολή.


Πηγή