«Τα ίδια έπαθαν οι παππούδες μας, τώρα τα παθαίνουμε εμείς. Μας διώχνουν και από εδώ. Ήταν προσχεδιασμένο. Η Γάζα καταστράφηκε, τίποτα δεν έμεινε», αναφέρουν.

Σε ένα διάλειμμα των βομβαρδισμών, ο ουρανός της Γάζας γέμισε με φυλλάδια που έριξαν οι Ισραηλινοί, προειδοποιώντας τον πληθυσμό για την επικείμενη χερσαία εισβολή.

Ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες άνθρωποι έχουν προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε εκπνέει το ισραηλινό τελεσίγραφο για να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μετακινηθούν νότια στην λευκή ζώνη, όπου ήδη συνωστίζονται πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι. Τα νότια σύνορα προς την Αίγυπτο είναι κλειστά.

Ο ΟΗΕ κατήγγειλε το Ισραήλ για ένα φρικτό τελεσίγραφο, για να λάβει την απάντηση από το Τελ Αβίβ ότι ανέχεται επί χρόνια τη δράση της Χαμάς και θα πρέπει να ντρέπεται.

Στο νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο της Γάζας, παντού νεκροί και τραυματίες. Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος του BBC σχεδόν καταρρέει.

Κρυμμένοι μέσα στα τούνελ, κάτω από τη Γάζα, οι στρατιωτικοί ηγέτες της Χαμάς κάλεσαν τον πληθυσμό να μην υποκύψει στον ψυχολογικό πόλεμο και να μείνει στον τόπο του.

Η πολεμική μηχανή του Ισραήλ ισοπεδώνει συστηματικά με βομβαρδισμούς από αέρος, ξηράς και θαλάσσης την περιοχή Ριμάλ στην πόλη της Γάζας και τον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι. Προς τα εκεί αναμένεται ότι θα κατευθυνθούν σε πρώτη φάση οι ισραηλινές δυνάμεις. Χιλιάδες άνδρες της Χαμάς οχυρώνονται και περιμένουν.

Στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι θα γίνει μακελειό, μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή.

Μέσα στην απόγνωσή τους οι Παλαιστίνιοι που εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα λένε πως τους εγκατέλειψαν οι πάντες, ακόμα και τα αδέλφια τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Στην ανατολική Ιερουσαλήμ και σε άλλες περιοχές πυκνώνουν οι διαδηλώσεις και οι αιματηρές συμπλοκές με τον ισραηλινό στρατό, ενώ ισραηλινή οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ντοκουμέντο με Εβραίο έποικο που πυροβολεί από κοντά και σκοτώνει Παλαιστίνιο στη Χεβρώνα.


Πηγή