Ένας λόγος που μπορεί να γίνονται τα διαδοχικά τελεσίγραφα είναι λόγω των εντόνων διεθνών αντιδράσεων σχετικά με το πόσο γρήγορα θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας οι Παλαιστίνιοι  μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το Ισραήλ υποδεικνύει δύο ζώνες ασφαλούς μετακίνησης αμάχων προς το Νότο

Στη συνέχεια, οι Ισραηλινοί έδωσαν προθεσμία να εκκενωθεί ένα νοσοκομείο, το οποίο ήλεγχαν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ενώ τελικά υπήρξε μία νέα ανακοίνωση προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό, η οποία αναφέρει πως από τις 10 το πρωί του Σαββάτου έως τις 4 το απόγευμα, οι άμαχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένους δρόμους ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Επιπλέον, η Χαμάς υποστηρίζει πως έχουν σκοτωθεί 70 άνθρωποι σε κομβόι Παλαιστινίων αμάχων, οι οποίοι προσπαθούσαν να φύγουν από τη Γάζα, ενώ το Ισραήλ το αρνείται.

Η Χαμάς έδωσε νέα στοιχεία για τον απολογισμό των νεκρών, κάνοντας λόγω για 324 νεκρούς και 1.000 τραυματίες μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι 126 παιδιά και 88 γυναίκες.

Το απόγευμα του Σαββάτου δημοσιογράφοι στο νότιο Λίβανο βρέθηκαν εν μέσω πυρών, με αποτέλεσμα ένας δημοσιογράφος του Reuters να πέσει νεκρός.

Ο ισραηλινός στρατός εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός, αν και όπως είπε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ιρανός ΥΠ.ΕΞ.: «Η Χεζμπολάχ θα αποφασίσει εάν θα ανοίξει 2ο μέτωπο»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν έκανε περιοδεία στη Συρία, στο Ιράν και στο Λίβανο μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Χεζμπολάχ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε πλήρη ετοιμότητα για να απαντήσει στα εγκλήματα του εχθρού.

Πρόσθεσε όμως, πως η αντίσταση θα αποφασίσει εάν ο πόλεμος θα επεκταθεί ή αν θα ανοίξουν καινούρια μέτωπα.


Πηγή