Το συνεργείο του MEGA βρίσκεται μόλις 300 – 400 μέτρα μακριά από το τείχος της Γάζας, εκεί όπου πλέον αναπτύσσεται όλος ο στρατός, όλη η δύναμη η στρατιωτική του Ισραήλ.

Τα άρματα μάχης  προωθούνται σε στρατηγικά σημεία εδώ όπου πριν από μια εβδομάδα είχαν εισβάλλει τα στελέχη της Χαμάς και δολοφόνησαν όσους βρίσκονταν μέσα στα κιμπούτς της περιοχής.

Ο στρατός και τα άρματα μάχης του Ισραήλ προωθούνται στο τείχος, ακριβώς εκεί όπου πριν από μια εβδομάδα εισέβαλαν τα στελέχη της Χαμάς.

Ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης με τον εικονολήπτη Άγγελο Μισιρλή κατάφεραν να φτάσουν στο «σημείο – μηδέν», στο τείχος της λωρίδας Γάζας.

Το MEGA καταγράφει λεπτό – λεπτό την προετοιμασία της χερσαίας εισβολής στη Γάζα

Η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ ετοιμάζεται για την χερσαία εισβολή. Όλα κρέμονται από μια κλωστή.

Η κάμερα του MEGA καταγράφει την επιχείρηση λεπτό προς λεπτό. Ξαφνικά ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης ΝΑΜΕΡ σταματά μπροστά από το τηλεοπτικό συνεργείο.

Καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για δημοσιογράφους και συνεχίζουν προς το τείχος.

Το σημείο που οι ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ

Από αυτό το σημείο το περασμένο Σάββατο, ένοπλοι άνδρες της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ και σκόρπισαν τη φρίκη και το θάνατο. Είναι το πεδίο των πρώτων μαχών.

Ακόμη βρίσκονται εκεί οι σοροί μελών της Χαμάς. Μέσα στο χωράφι, κατά μήκος του δρόμου και πλάι στις σορούς απομεινάρια από ρουκέτες και βαρύς οπλισμός που άφησαν πίσω τους.

Ακούγονται πυροβολισμοί. Βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που διεξάγονται μάχες.

Κλιμάκιο του Ισραηλινού στρατού με πολιτικά οχήματα έχουν κλείσει το δρόμο που κατευθύνεται προς τον αυτοκινητόδρομο 232.

Έχουν πάρει θέσεις μάχης, έχουν κρυφτεί πίσω από τα αυτοκίνητα, κρατάνε τα όπλα τους είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι κινήσεις και η νευρικότητα και η ένταση που επικρατεί στην περιοχή δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό κάποια άτομα από τη Λωρίδα της Γάζας να έχουν περάσει μέσα στα εδάφη του Ισραήλ.

Χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες με άρματα μάχης και κομάντος έχουν αναπτυχθεί σε πέντε διαφορετικά σημεία.

Το MEGA  και ο Μαρίνος Αλειφέρης καταγράφουν από νωρίς το πρωί την επιχείρηση των Ισραηλινών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας. Εκεί έχει δημιουργηθεί μία πολεμική ζώνη από πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Το συνεργείο του MEGA βρίσκεται μέσα στην περιοχή όπου υπάρχει μόνο ο Ισραηλινός στρατός και έχει κατεύθυνση προς τον αυτοκινητόδρομο 232, μπροστά του βρίσκεται ένα μπλόκο των Ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι τους είπαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν από ένα σημείο και κάτω.

Στην ερώτηση εάν υπάρχει κάποια απειλή δεν πήρε απάντηση, έτσι θεώρησε από την κινητικότητα τους ότι κάτι συμβαίνει μέσα στα εδάφη του Ισραήλ.

Στη Λωρίδα της Γάζας, αναμένεται έφοδος του Ισραηλινού στρατού με σκοπό να εξαλειφθεί το κίνημα των εξτρεμιστών της Χαμάς.


Πηγή