Από την πρώτη Κυριακή η Οιχαλία έβγαλε δήμαρχο. Τη Γιώτα Γεωργακοπούλου που σάρωσε με 51,7%.

«Η νίκη αυτή ανήκει σε όλον τον κόσμο. Ανήκει σε όλους».

Την πλήρη ανατροπή στον β’ γύρο έκανε στο Ίλιον η Ανδριάνα Αλεβίζου. Η όμορφη ξανθιά πολιτικός έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το 58,1% των συμπολιτών της.

Νέα μανούλα η κα Αλεβίζου αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα δημάρχου, καθώς νίκησε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά τον μπαρουτοκαπνισμένο Νίκο Ζενέτο.

Στον δήμο Καλαμαριάς, νέα δήμαρχος αναδείχθηκε η Χρύσα Αράπογλου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ανατροπή και στον Διόνυσο με την Κατερίνα Μαϊχόσογλου να νικά με 56,1% τον απερχόμενο δήμαρχο, ενώ στις Σπέτσες από χτες έχουν για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού γυναίκα δήμαρχο.

Την Ευγενία Φραγγιά που μιλούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές ως αντιδήμαρχος πολιτισμού.

Στις Σέρρες η Βαρβάρα Μητλιάγκα νίκησε τον μέχρι πρότινος  δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη, ενώ στον δήμο Πεντέλης η εκλογική μάχη είχε άρωμα γυναίκας καθώς οι δύο διεκδικήτριες της δημαρχίας ήταν η Νατάσσα Κοσμοπούλου και η Δήμητρα Κεχαγιά που θα πρέπει να παραδώσει στην πρώτη το γραφείου δημάρχου.

Γυναίκα δήμαρχο έβγαλε ο δήμος Ζωγράφου αλλά και Ραφήνας. Ομοίως ο δήμος Λαγκαδά, Δέλτα αλλά και Λήμνου εκεί όπου η Ελεονώρα Γεώργα εκθρόνισε τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη.

Με όνομα βαρύ για τον δήμο Μετσόβου

Νέα δήμαρχος Μετσόβου με 53,6% εξελέγη η Χριστίνα – Μαρία Αβέρωφ. Κόρη του Γιάννη Αβέρωφ, τέως δημάρχου Μετσόβου και παλαιού ευρωβουλευτή, ήταν αρχικά υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων αλλά μετά την αποχώρηση του Κώστα Τζαφέα, που δε διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στο Μέτσοβο, η κα Αβέρωφ έθεσε υποψηφιότητα και κέρδισε συνεχίζοντας τη βαριά πολιτική παράδοση που έχει το όνομα Αβέρωφ.

Την γνωρίσαμε την περίοδο του κορωνοϊού και η δουλειά της τότε στον δήμο Χαλκίδας αναγνωρίστηκε από τους συμπολίτες της που την επανεξέλεξαν ως δήμαρχό τους.

Ομοίως και οι κάτοικοι στην Τήλο έβγαλαν ξανά την Μαρία Καμμά για δεύτερη πενταετία.

Την επανεκλογή τους κατάφεραν οι Ναδάλη, Ιγνατιάδου και Βελισσαροπούλου σε Σίφνο, Σκύδρα και Κέα, ενώ στον δήμο Κασσάνδρας επανεξελέγη η Αναστασία Χαλκιά Δημητροπούλου.

Από την πρώτη Κυριακή επανεξελέγη η Βάνα Πλιάκου ως δήμαρχος Βισαλτίας ενώ με 134 ψήφους που αντιστοιχούν στο 59% του νησιού, η Γαύδος έβγαλε την Μανωλία Στεφανάκη δήμαρχο.

Μέχρι το πρωί γιόρτασε την επανεκλογή της στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας η Αθανασία Στιβακτή, η οποία βγήκε πρώτη με 55% από τον πρώτο γύρο.


Πηγή