Ο άνδρας με το πορτοκαλί μπουφάν κυνηγά 3 άνδρες. Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή του θανάσιμου πυροβολισμού ενός.

Ο δράστης επιστρέφει και δίνει στον άνδρα την χαριστική βολή.

O 45χρονος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας Σουηδών οι οποίοι πήγαιναν στο γήπεδο όπου θα γινόταν αγώνας μεταξύ της εθνικής τους ομάδας με το Βέλγιο. Από τους πυροβολισμούς έπεσαν νεκροί δύο άνθρωποι. Άλλος ένας τραυματίστηκε.

Φώναζε πως ήθελε να εκδικηθεί για τη δολοφονία του 6χρονου αγοριού Παλαιστινιακής καταγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λίγα λεπτά αργότερα κάμερα κινητού τηλεφώνου τον κατέγραψε να φεύγει με ένα μηχανάκι.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου δήλωσε: «Χθες το βράδυ τρεις άνθρωποι ήρθαν για να συμμετάσχουν σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους σε μια βάναυση τρομοκρατική επίθεση».

Ο δράστης

Πρόκειται για τον Αμπντεσαλάμ Λασουέντ. 45 ετών με καταγωγή από την Τυνησία. Βρισκόταν παράνομα στο Βέλγιο από το 2016.

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Ονομάζομαι Αμπντεσαλάμ Αλ Τζουλάνι και είμαι πολεμιστής του Αλλάχ. Προέρχομαι από το Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε όσους μας αγαπούν και μισούμε όσους μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για αυτή. Εγώ, ο αδελφός σας, εκδικήθηκα στο όνομα των μουσουλμάνων. Σκότωσα τρεις Σουηδούς μέχρι στιγμής. Ναι, τρεις Σουηδούς. Ας με συγχωρήσουν εκείνοι στους οποίους έκανα κάτι κακό. Και εγώ συγχωρώ όλο τον κόσμο. Γεια σας» αναφέρει ο δράστης σε βίντεό του.

Οι βελγικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και τον εντόπισαν σε καφετέρια στη συνοικία Σααρμπέκ των Βρυξελλών όπου θεωρείται ότι διέμενε.

Πάνω το βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος ενώ εντοπίστηκε και το μηχανάκι με το οποίο διέφυγε μετά την επίθεση. Κατά την σύλληψη τον πυροβόλησαν στο στήθος και ο άνδρας πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο.

Δεν του είχε δοθεί άσυλο

Σύμφωνα με τις Αρχές ερευνάται μήπως είχε συνεργό . Ο δράστης παρέμεινε παράνομα στο Βέλγιο καθώς δεν του είχε δοθεί άδεια ασύλου.

Οι Αρχές είχαν δεχτεί πληροφορίες από ξένες αστυνομικές υπηρεσίες  πως ο συγκεκριμένος είχε εξτρεμιστικές απόψεις που σχετίζονται με το Τζιχάντ.


Πηγή