Ο ίδιος καταστρώνει το πρόγραμμά των επόμενων ημερών πάντα ανοιχτή επικοινωνία με στενούς συνεργάτες του στη Αθήνα που τον ενημερώνουν τόσο για τις πολιτικές εξελίξεις όσο κ για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος που συνεχίζονται.

Η Βάνα Κουτσομύτη που μιλάει στο Live News γνωρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη εδώ και 15 χρόνια. Ξέρει ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ και περιμένει να τον συναντήσει.

«Ξέρω τον Στέφανο τα τελευταία 15χρόνια. Ξέρω ότι είναι πολύ έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος. Είναι πολύ αφοσιωμένος στην δουλειά του».

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Λονδίνο. Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης εργαζόταν στην Goldman Sachs και εκείνη στη Morgan Stanley.

Έξυπνος, φιλόδοξος με πάθος για την Ελλάδα. Έτσι θυμάται κι σκιαγραφεί τον Στέφανο Κασσελάκη η φίλη του, που όπως μας λέει θα προσπαθήσει να τον δει το διάστημα που θα παραμείνει στις ΗΠΑ για να μιλήσουν από κοντά.

«Ο Στέφανος έχει πάθος με την Ελλάδα, μιλούσε γι’ αυτό όλη την ώρα, έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του. Είναι αφοσιωμένος στην Ελλάδα, είναι πολύ πατριώτης».

Η φίλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μόνο καλά λόγια να μας πει για εκείνον.

«Είναι πολύ πετυχημένος, είναι πολύ έξυπνος και κάνει την δουλειά του πάρα πολύ καλά. Είναι πολύ καλός επιχειρηματίας».

Το ερχόμενο Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε εκδήλωση ομογενών στην Αστόρια και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Βοστώνη.

«Ήθελε η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς στην ζωή του από τότε που τον ήξερα».

Όπως λέει η κυρία Κουτσομύτη, οι ομογενείς θεωρούν τον Στέφανο Κασσελάκη δικό τους παιδί και είναι αποφασισμένοι να τον στηρίξουν.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γίνει αποδεκτός ήδη από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε ότι θα έρθει εδώ, έχει δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον και από ανθρώπους της ομογένειας αλλά και από Αμερικανούς πολιτικούς», είπε ο Νίκος Αλεξίου, ομογενής, καθηγητής Κοινωνιολογίας.

Στο ταξίδι του, στις ΗΠΑ δεν συνοδεύεται από κομματικά στελέχη. Μαζί του βρίσκεται μόνο ο σύντροφός του Τάιλερ, που είναι συνιδιοκτήτης σ αυτά τα δύο ακίνητα. H διαμονή στο μεγαλύτερο κοστίζει 1,500 δολάρια της βραδιά.

Μια σειρά από ομογενείς δείχνουν ενήμεροι και για τα ομοφοβικά σχόλια ορισμένων στην Ελλάδα, που όπως πιστεύουν δεν επηρεάζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Τάιλερ είναι στήριγμα για εκείνον στα εύκολα και τα δύσκολα.

«Νομίζω ότι όπως σε όλες τις περιπτώσεις, ένας σύντροφος είναι πάντα ένας σύντροφος και στηρίζει όλες τις δυσκολίες», σημείωσε ο Νίκος Αλεξίου, ομογενής, καθηγητής Κοινωνιολογίας.

Εντός συνόρων, το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει διαφορετικό για τον Στέφανο Κασσελάκη από μερίδα στελεχών.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος του δήλωσε: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει πια σε όλα τα επίπεδα. Ο αρχηγισμός μια ηγετική μη νομιμοποιημένη ελίτ που επικάθεται σε όλη την κομματική βάση, η ρευστοποίηση του κόμματος, η απουσία στρατηγικού σχεδίου, η άρνηση αυτοκριτικής εκθέτουν τον σχηματισμό σε πολλαπλούς κινδύνους. Το ενδεχόμενο πολιτικής κατάρρευσης είναι εμφανές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώνεται για όλους και για όλα στις ΗΠΑ, με μια σειρά από Έλληνες ομογενείς, να ρωτούν για το πρόγραμμα και κάποιοι να ετοιμάζονται για να τον δουν και να τον συναντήσουν από κοντά τις επόμενες μέρες.


Πηγή