Βρίσκονται στον οικισμό Μπεέρι σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα της Παλαιστίνης. τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από τον στρατό.

Kατά μήκος της λωρίδας της Γάζας, υπάρχουν οικισμοί του Ισραήλ. Πλέον όλοι τους έχουν μετατραπεί σε μεγάλους στρατώνες εδώ υπάρχουν άρματα μάχης και μόνο στρατιώτες, μία ανάσα από τη λωρίδα της Γάζας, έτοιμοι να επέμβουν στην επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Στο Mπέερι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους επιχειρούν, αλλά και σε εθελοντές. Ανάμεσα τους και παιδιά εφέδρων, όπως ο 13χρονος Μεντίν.

«Έχουμε αγοράσει αρκετά αναψυκτικά και τρόφιμα, ότι χρειάζονται οι στρατιώτες και καθόμαστε δύο ώρες και τα δίνουμε στους στρατιώτες που περνούν με τα οχήματα», ανέφερε ο Μεντίν.

«Eίμαι από την Κρήτη, Ηράκλειο. Έζησα εκεί για τρία χρόνια. Πιστεύουμε ότι στο τούνελ, λίγο πριν το φως έχει πάρα πολύ σκοτάδι. Αλλά αμέσως μετά, έχει πάρα πολύ φως», είπε ο πατέρας του.

Στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν περικυκλώσει την Παλαιστίνη και περιμένουν την εντολή για χερσαία εισβολή.

Έξω από τα Κιμπουτς, έχουν αναπτυχθεί μεγάλες ίλες αρμάτων. Βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την λωρίδα της γάζας, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το τοίχος. Περιμένουν το πράσινο φως όταν αρχίσει η επιχείρηση να βοηθήσουν τις χερσαίες δυνάμεις.

«Θέλουμε να πολεμήσουμε, να ανακτήσουμε την τιμή μας, να φέρουμε πίσω τα παιδιά, να τους φέρουμε όλους πίσω. Να καταστρέψουμε την Γάζα και να χτίσουμε ένα μέρος για όλους, ειρηνικό μέρος», είπε ο πατέρας του Μεντίν.

Το Μπέερι ήταν ένα κιμπούτς που ζούσαν ήρεμα χίλιοι κάτοικοι, ανάμεσα τους και πολλές οικογένειες. Η ζωή κυλούσε κανονικά, μέχρι το πρωινό της 7ης Οκτωβρίου.

Τα μέλη της Χαμάς έπιασαν τους κατοίκους στον ύπνο. Αφού περικύκλωσαν τον οικισμό, έσπασαν τα κιγκλιδώματα και μπήκαν μέσα..

Tα ξημερώματα του μαύρου Σαββάτου, οι άνδρες της Χαμάς εισέβαλλαν στο Μπειν από τρεις διαφορετικές πλευρές. Όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί, το 25% του πληθυσμού δολοφονήθηκε εκείνη την ημέρα.

Οι τρύπες στους τοίχους των κτιρίων, αποκαλυπτικές για τα όσα συνέβησαν στο κιμπούτς. Περισσότεροι από 100 κάτοικοί είτε αγνοούνται είτε έχουν απαχθεί με τους ισραηλινούς ακόμη να προσπαθούν να εντοπίσουν σορούς στην περιοχή.

Ο οικισμός έχει ισοπεδωθεί. Τα περισσότερα κτίρια έχουν καταστραφεί, έχουν καεί.. Οι φωτογραφίες στα ψυγεία των σπιτιών, τα παιδικά ποδήλατα και οι κούνιες, θυμίζουν ότι κάποτε, σε αυτό τον τόπο υπήρχε ζωή.


Πηγή