Για χαλαρό ποτό σε μπαράκι στη Τραϊμπέκα με Έλληνες ομογενείς στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου και στον Άγιο Νικόλαο, στο σημείο μηδέν.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τον γάμο του με βέρα στο δεξί.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν τα μέλη της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον σύζυγό του, Τάιλερ Μάκμπεθ, οι οποίοι επισκέφτηκαν την εκκλησία και το Ημερήσιο Σχολείο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τα μέλη της κοινότητας για ενδεχόμενους τρόπους διασύνδεσης με την Ελλάδα.

Στο Μπρούκλιν και όχι στα Χάμπτονς ο γάμος

Κατά την διάρκεια μάλιστα χαλαρής συζήτησης με στελέχη της Κοινότητας, ο κ. Κασσελάκης αποκάλυψε ότι ο γάμος του με τον Τάιλερ δεν έγινε στα Χάμπτονς, αλλά στο Μπρούκλιν.

«Κατ’ αρχήν δεν παντρεύτηκα στα Χάμπτονς. Αυτά είναι fake news. Στο Μπρούκλιν παντρεύτηκα, στο Γραφείο του Δημοτικού Επιτρόπου. Η αλήθεια είναι ότι τα Χάμπτονς δεν μου αρέσουν καθόλου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης και Τάιλερ άναψαν κερί στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην βιβλιοθήκη του σχολείου.

Καθηγητές και γονείς μαθητών έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον σύζυγό του.

Τέλος, ξεναγήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο, όπου δοκίμασε τις δυνατότητές του στο ποδόσφαιρο

Στο σημείο μηδέν και τον Άγιο Νικόλαο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο σημείο μηδέν, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου ενημερώθηκε για τον ιδιαίτερο συμβολισμό του Εθνικού Προσκυνήματος για την ελληνορθόδοξη κοινότητα, τους επισκέπτες και τις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ ο κ. Κασσελάκης διασκέδασε σε γνωστό μπαρ στην Τραϊμπέκα, όπου συνομίλησε φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της τοπικής οργάνωσης. Αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την διασύνδεση της Ελλάδας με τον απόδημο ελληνισμό.

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε θρήσκος. Όπως είπε πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία και θυμάται τις προσευχές που του δίδασκε η γιαγιά του Αλεξάνδρα από την Κρήτη. Εξήγησε όμως και την τοποθέτησή του περί διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας.

«Άλλο Πίστη, άλλο ο θεσμός της Εκκλησίας. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ένας τρόπος να γίνει μία μετάβαση σε αυτονομία της Εκκλησίας από το Κράτος με πλήρη σεβασμό στην Εκκλησία», δήλωσε.

Όπως είπε στη συνέντευξή του, ο ελληνικός ο λαός έτοιμος να δεχθεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Αναφέρθηκε μάλιστα, στη συνάντησή του με τον οικουμενικό πατριάρχη.

«Και στη συνάντηση με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, του ανέφερα για τον σύντροφό μου και αντέδρασε φυσιολογικά, δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός. Εξέφρασα την επιθυμία να πάω στο Φανάρι, κι ο Πατριάρχης είπε με μεγάλη χαρά, τα Θεοφάνια», είπε.

Το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Υόρκης, στο «Κεφαλλονίτικο Σπίτι» στην Αστόρια.


Πηγή