Η 40χρονη Σαμάνθα Γουόλ ήταν πολύ αγαπητή στην τοπική κοινωνία του Ντιτρόιτ. Η άγρια δολοφονία της σοκάρει.

Η πρόεδρος της συναγωγής του Ντιτρόιτ βρέθηκε άγρια δολοφονημένη με πολλαπλές μαχαιριές, έξω από το σπίτι της.

Οι Αρχές κάνουν έρευνες για να βρουν τον δράστη, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα δηλαδή και της αντισημιτικής επίθεσης. Πιστεύουν πως η γυναίκα μαχαιρώθηκε μέσα στο σπίτι της και στη συνέχεια η σορός της μεταφέρθηκε έξω, στο πεζοδρόμιο.

Στην έρευνα συμμετέχει και το FBI, καθώς η δολοφονία έρχεται εν μέσω της σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Στην Times Square, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, χιλιάδες ακούν την ισραηλινή τραγουδίστρια Σίρι Μαιμόν να ερμηνεύει ένα ισραηλινό παραδοσιακό τραγούδι, ζητώντας την επιστροφή των ομήρων της Χαμάς. Ψάλλουν το εθνικό ύμνο του Ισράηλ και συμπαραστέκονται στη χώρα που πολεμά με τη Χαμάς.

Στην Ουάσιγκτον, εκατοντάδες διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ υπέρ του παλαιστινιακού λαού, κατευθύνονται προς το Καπιτώλιο. Ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα.

Διαδηλωτές κρατώντας ομοιώματα νεκρών μωρών και παλαιστινιακές σημαίες φτάνουν μέχρι τον Λευκό Οίκο.

Στην Φιλαδέλφεια, τα συνθήματα είναι στήριξης στο Ισραήλ, με το μήνυμα να γυρίσουν πίσω οι αιχμάλωτοι της Χαμάς.

Στο Λονδίνο πάνω από 100.000 άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους. Κατηγορούν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στην Γάζα.

Στην Βαρκελώνη διαδηλωτές καίνε την ισραηλινή σημαία και στην Μαδρίτη χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.

Διαδηλώσεις και στη Γερμανία, στο Βερολίνο, στην Φρανκφούρτη…. η Ιζαμπέλ δείχνει τις παλάμες της που είναι βαμμένες με κόκκινη μπογιά. Διαμαρτύρεται μαζί με εκατοντάδες άλλους για την αιματοχυσία στη Γάζα.

Στο Παρίσι εν μέσω συναγερμού για τον κίνδυνο επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές, εκκενώθηκε για έβδομη φορά μέσα σε 8 ημέρες το ανάκτορο των Βερσαλιών, με Γάλλους στρατιώτες να απομακρύνουν τον κόσμο.


Πηγή