Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Παλαιστίνη είναι περικυκλωμένη από τον ισραηλινό στρατό που προετοιμάζεται για την χερσαία εισβολή.

Στους οικισμούς γύρω από την λωρίδα της Γάζας, εκεί που τα πάντα έχουν μετατραπεί σε μικρούς στρατώνες, όλοι βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη και περιμένουν την πολιτική εντολή για να ξεκινήσει επιχείρηση.

Μία επιχείρηση που έχει καθυστερήσει, γιατί σχεδιάζεται και η τελευταία της λεπτομέρεια, όπως λέει στον Μαρίνο Αλειφέρη άνδρας των ειδικών δυνάμεων.

«Το υπουργείο άμυνας έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων. Θα μπούμε στη Γάζα μόνο όταν ο υπουργός άμυνας θα ξέρει ότι όλα τα εργοστάσια θα παράγουν φαγητό που θα επαρκούν για τους ισραηλινούς πολίτες. Όλοι οι στρατιώτες είναι έτοιμοι, δεν υπάρχουν άνθρωποι στους δρόμους. Δεν υπάρχουν άνθρωποι στα χωρία περιμετρικά της Γάζας. Θα δώσουνε το πράσινο φως και θα σας πω γιατί. Όταν θα προχωρήσουμε την επιχείρηση, θέλουν να το κάνουμε επιτιθέμενοι δεν θέλουν να είμαστε σε άμυνα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισβολή αυτή δεν θα έχει γνώριμα χαρακτηριστικά. Θα διαφέρει από τις επιχειρήσεις του παρελθόντος.

«Αυτή είναι μία επιχείρηση για να σκοτώσουμε τους εχθρούς μας. Στα σύνορα πολεμάμε για την Ευρώπη, πολεμάμε για τις Ηνωμένες πολιτείες. Αυτό θα είναι το τέλος της Χαμάς».

Στον στρατό επέστρεψαν και πολλές γυναίκες, όπως η 23χρονη Λίχι που η ημέρα του μακελειού την βρήκε να κάνει διακοπές στο Μεξικό.

«Έχω επιστρέψει μιάμιση – δύο εβδομάδες για να κάνω τη δουλειά μου. Είμαστε όλοι εκπαιδευτές για όλμους. Ήρθαμε εδώ και πάμε από τη μία μονάδα στην άλλη για να τους εκπαιδεύσουμε και να είμαστε σίγουροι ότι πλήρως προετοιμασμένοι για να κάνουν αυτό που πρέπει», είπε η 23χρονη.

Η εικόνα που αντίκρισαν στην περιοχή, δε θυμίζει σε τίποτα τη ζωή πριν το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου.

Όλοι οι οικισμοί περιμετρικά της Παλαιστίνης έχουν μετατραπεί σε μία μεγάλη στρατιωτική ζώνη, η πλειοψηφία των κατοίκων έχουν απομακρυνθεί..

Τα κιμπούτς επισκέφθηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ και πρώην υπουργός άμυνας Ναφτάλι Μπένετ. Η αίσθηση που επικρατεί σε όλους, είναι ότι η στιγμή που θα ξεκινήσει η χερσαία εισβολή στην καρδιά της Παλαιστίνης δεν θα αργήσει πολύ.


Πηγή