Άνθρωποι τρέχουν μέσα στη νύχτα. Ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά.

Τρέχουν να σωθούν από τον δράστη που άνοιξε πυρ με στρατιωτικό τουφέκι μέσα σε αίθουσα μπόουλινγκ στην πόλη Λούιστον στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο περιγράφει ένα σκηνικό τρόμου.

«Υπήρχαν πολλά περιπολικά και ασθενοφόρα. Βλέπαμε αστυνομικούς να ελέγχουν τους ανθρώπους που έβγαιναν και καταλάβαμε ότι προσπαθούσαν να διαπιστώσουν εάν κάποιος από αυτούς ήταν ο δράστης.

– Είδατε να βγαίνουν πολλά παιδιά;

– Ναι, υπάρχουν παιδιά. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο: Να βλέπεις ολόκληρες οικογένειες να βγαίνουν έξω και να ξέρεις ότι αυτό συνέβη την ώρα που εκείνοι απλά προσπαθούσαν να περάσουν το βράδυ όλοι μαζί», ανέφερε μία αυτόπτης μάρτυρας.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα. Ο δράστης εισέβαλε και σε ένα εστιατόριο όπου άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έπεσαν νεκροί. Πολλές δεκάδες είναι οι τραυματίες, πολλοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα.

Η αστυνομία αναζητά τον 40χρονο Ρόμπερτ Καρντ και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες κρατά το όπλο, μεγάλης ισχύος πυρός, και στοχεύει.

«Λένε ότι ο Καρντ είναι ειδικός εκπαιδευτής στη χρήση πυροβόλων όπλων και έφεδρος του αμερικανικού στρατού. Θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν λάβει εντολή να μείνουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους» ανέφερε το δίκτυο CNN.

Ο Καρντ είχε απομακρυνθεί από την εργασία του ως εκπαιδευτής το περασμένο καλοκαίρι όταν είπε πως άκουγε φωνές και νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Μετά το μακελειό κατάφερε να διαφύγει. Αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητό του εγκαταλελειμμένο στην πόλη Λίσμπον, 12 χιλιόμετρα από το Λούιστον όπου έσπειρε τον θάνατο.

«Το λευκό αυτοκίνητο βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και αυτό σημαίνει ότι ο δράστης βρίσκεται ακόμη έξω. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο Λίσμπον. Είδαμε ελικόπτερα να κάνουν κύκλους πάνω από την περιοχή», συνέχισε το CNN.

Οι Aρχές ανακοίνωσαν ότι σήμερα όλες οι επιχειρήσεις στην πόλη θα παραμείνουν κλειστές και συνέστησαν στους κατοίκους να μείνουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους.


Πηγή