Ο πλανήτης παρακολουθεί τον «στραγγαλισμό» της Γάζας που χωρίς νερό, τρόφιμα και καύσιμα προσπαθεί να επιβιώσει εν μέσω αδιάκοπων βομβαρδισμών.
Κανένα από τα δύο ψηφίσματα που κατατέθηκαν στον ΟΗΕ δεν πήρε την απαραίτητη πλειοψηφία, ενώ οι πιέσεις για ανθρωπιστική παύση των βομβαρδισμών πέφτουν στο κενό.
Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι επιδρομές στη Δυτική Όχθη και κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επιχείρηση περιορισμένης έκτασης, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Ο κ. Κρασσάς τοποθετήθηκε επί του θέματος.
«Πριν από την κύρια επίθεση πραγματοποιούνται πολλές αναγνωρίσεις που γίνονται με διάφορα μέσα. Άλλες με περιπόλους αναγνωρίσεως πεζή, άλλες με ελικόπτερα ή drones. Αυτό που κάνανε χθες οι Ισραηλινοί λέγεται επιθετική αναγνώριση, είναι κάτι που το συνηθίζουν. Είναι ένα συγκρότημα με άρματα μάχης που κάνουν αναγνώριση των δρομολογίων που θα περάσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι είναι ασφαλή και όχι παγιδευμένα», είπε αρχικά.
«Επίσης να αναγνωρίζουν ποια σημεία χρειάζεται εκκαθάριση και μετακίνηση ερειπίων. Λέγεται ότι έχουν πάρει αντλίες μεγάλης ισχύος για να αποθηκεύσουν θαλασσινό νερό, το οποίο θα διοχετεύσουν στις σήραγγες για να τις «πνίξουν». Όλα όσα γίνονται θα φανούν στο τέλος, γιατί πολλές φορές δείχνεις την πρόθεσή σου να κάνεις κάτι και εν τέλει κάνεις κάτι διαφορετικό. Θα χρησιμοποιήσουν μηχανήματα θερμικής ακτινοβολίας, συσκευές παθητικού τύπου, ανιχνευτές θερμοκρασίας που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν κινήσεις ατόμων μέσα σε κτίρια, αν υπάρχει κίνηση ή ήχος», συμπλήρωσε ο κ. Κρασσάς.
Αναφορικά με τους ομήρους, ο κ. Κρασσάς τόνισε πως, «διεξάγεται ένας πόλεμος, και έτσι χρησιμοποιούνται όλα τα διατιθέμενα μέσα. Η ομηρία ανθρώπων ή η παροχή βοήθειας μπορεί να είναι μέσο διεξαγωγής του πολέμου. Έχουμε καινούριες καταστάσεις που για να πετύχει τον σκοπό της η Χαμάς προχωρά σε αυτές τις μεθόδους. Η Χαμάς ξέρει την ευαισθησία της Δύσης με τους ανθρώπους και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο».
Πηγή