Ο θάνατος ήρθε από τη θάλασσα σε παραλία της Γάζας. Μετά από σφυροκόπημα των κτιρίων και των οχυρώσεων της Χαμάς, Ισραηλινοί κομάντος αποβιβάστηκαν σε μια επιθετική αναγνωριστική επιχείρηση.

Την ίδια ώρα τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις έμπαιναν πάλι στη βόρεια Γάζα, σφυροκοπώντας μισογκρεμισμένες πολυκατοικίες και ανατινάζοντας θέσεις της Χαμάς.

Ισραηλινός αξιωματικός μίλησε στην απεσταλμένη του MEGA, Βελίκα Καραβάλτσιου για την πορεία των επιχειρήσεωνq

«Ο στρατός του Ισραήλ κάνει τώρα περιορισμένες επιχειρήσεις ώστε να έχει ελευθερία κινήσεων για οποιοδήποτε επόμενο στάδιο. Επιχειρούμε και από τις δυο πλευρές του φράχτη με περιορισμένο και συγκεκριμένο τρόπο. Η εξόντωση της Χαμάς είναι μια πολύ μεγάλη αποστολή. Στόχος μας είναι να διαλύσουμε πλήρως την τρομοκρατική οργάνωση, από τον κορυφαίο ηγέτη Γιαχία Σινουάρ, μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη τους».

Σε άλλο βίντεο του ισραηλινού στρατού αποτυπώνεται καθαρά η χρήση διατρητικών βομβών εναντίον καταφυγίων, με στόχο τούνελ της Χαμάς. Μαζί ανατινάχθηκε ολόκληρη συνοικία. Εκεί κρυβόταν και σκοτώθηκε ένας από τους διοικητές της οργάνωσης που σχεδίασαν το μακελειό στα κιμπούτς, λέει το Ισραήλ.

Πυραυλική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Η απάντηση της Χαμάς ήλθε με καταιγισμό πυραύλων εναντίον του Τελ Αβίβ. Η αεράμυνα δεν τους σταμάτησε όλους.

Χτυπήθηκε τουλάχιστον μια πολυκατοικία και τραυματίστηκαν 3 άνθρωποι.

«Ακούσαμε τις σειρήνες, πήγαμε στο καταφύγιο και ακούσαμε μια πολύ δυνατή έκρηξη».

Σφαγή στη  Γάζα

Το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται δίχως έλεος, η ανθρωπιστική καταστροφή χειροτερεύει ώρα την ώρα.

Περισσότερους από 7.300 νεκρούς στη Γάζα, ανάμεσα τους 3.000 παιδιά αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι. Οι τραυματίες είναι πάνω από 19.000, πολλές χιλιάδες είναι παιδιά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει εκτιμήσεις για χίλιους νεκρούς κάτω από τα ερείπια, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για μολυσματικές ασθένειες.

«Είναι σαν τη Χιροσίμα. Δεν υπάρχει ανθρωπιά στον κόσμο, κανένας δεν νοιάζεται για εμάς».

«Στη Λωρίδα της Γάζας εφαρμόζεται συλλογική τιμωρία, που αποτελεί έγκλημα πολέμου και πρέπει να σταματήσει άμεσα», προειδοποίησε το Ισραήλ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το MEGA στην πολυκατοικία που χτυπήθηκε από ρουκέτα

Οι εικόνες μέσα από την πολυκατοικία που χτυπήθηκε από ρουκέτα συγκλονίζουν.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πέντε ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χαμάς επιχείρησαν να σπάσουν το Iron Dome, εκ των οποίων η μία τα κατάφερε και χτύπησε την πολυκατοικία.

Στο κτίριο, στο οποίο κατοικούσαν 32 οικογένειες, επικράτησε πανικός, ενώ οι τελευταίοι δύο όροφοι τυλίχτηκαν στις φλόγες.

«Μας σκοτώνουν μέσα στα σπίτια μας», ανέφεραν οι ένοικοι της πολυκατοικίας.


Πηγή