Ανώτατη δικαστική πηγή υπογραμμίζει, μιλώντας στο «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ»:

«Όλοι οφείλουμε να αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και την αξιολόγηση των υπαρχόντων ευρημάτων από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εκ του θεσμικού του ρόλου καλείται με βάση και την πολυετή εμπειρία του να ερευνήσει τη σοβαρή αυτή υπόθεση σε κάθε της πτυχή».

Το «ΒΗΜΑ» διατυπώνει ερωτήματα για την αλλαγή «φρουράς» στις έρευνες και σημειώνει ότι «οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών επιχείρησαν να ανοίξουν έναν θεσμικό δίαυλο στην προσπάθειά τους να διαπιστώσουν αν πράγματι υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία που να οδηγούν στην ύπαρξη ενιαίου κέντρου ΕΥΠ-Predator».

Τι περιλαμβάνουν οι φάκελοι που «έφυγαν» για τον Άρειο Πάγο

Το δημοσίευμα της εφημερίδας επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι φάκελοι που έφυγαν με προορισμό τον Άρειο Πάγο, περιλαμβάνουν:

– 50 και πλέον μαρτυρικές καταθέσεις,

– Αιτήματα δικαστικών συνδρομών σε διαφορετικές χώρες,

– Αιτήματα από υπηρεσίες όπως ΕΥΠ, ΑΔΑΕ, ΥΠΕΞ, Οικονομική Αστυνομία,

– Κρίσιμα έγγραφα για τα ύποπτα SMS στα κινητά των παρακολουθούμενων.

Από την κυβέρνηση σημειώνουν ότι η υπόθεση πήγε στον Άρειο Πάγο για να αποφευχθούν τυχόν παραγραφές.

«Νομίζω ότι γίνεται για τη θεσμική θωράκιση της υπόθεσης και βέβαια για να αποφευχθούν, από ό,τι αντιλαμβάνομαι και ως νομικός, τυχόν επιμέρους παραγραφές ενδεχόμενων αδικημάτων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Βόμβες» Ράμμου

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας για τις υποκλοπές, δέχτηκε απειλές και εκβιασμούς.

«Τον Ιανουάριο με προσέβαλαν και με απείλησαν προσωπικά, δημοσίως και με ωμότητα, βουλευτές και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όταν η ΑΔΑΕ προσπάθησε να ενημερώσει τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κατήγγειλε επίσης την κλήση από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να εξεταστούν με την ιδιότητα των υπόπτων, δύο πρώην και δύο εν ενεργεία μελών της ΑΔΑΕ, για διαρροή στοιχείων που αφορούσαν την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων μετά από παραγγελία του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

«Η ελληνική δικαιοσύνη εδώ και 18 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν υπεύθυνο για τις υποκλοπές, η ίδια δικαιοσύνη σπεύδει να διώξει δύο μέλη του εποπτικού οργάνου που απλώς έκαναν το καθήκον τους»

«Πρέπει επιτέλους η ανεξάρτητη δικαιοσύνη να διερευνήσει σε βάρος το σκάνδαλο των υποκλοπών, επιτελώντας το συνταγματικό καθήκον της, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις», είπε ο τομεάρχης δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης.

Οι αποκαλύψεις για τους «στόχους» παρακολούθησης του παράνομου λογισμικού Predator 18 μήνες μετά την πρώτη μήνυση για την υπόθεση, συνεχίζουν να σοκάρουν.

Στη λίστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιλαμβάνεται ακόμα και η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ, αρμόδια να εγκρίνει τις νόμιμες επισυνδέσεις, Βασιλική Βλάχου.


Πηγή