Ανελέητοι βομβαρδισμοί. Ο πόλεμος με την Χαμάς έχει περάσει στο επόμενο στάδιο.

Στα νέα βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το Ισραήλ στρατιώτες φαίνονται να έχουν λάβει θέσεις μέσα σε κτίρια.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Τελ Αβίβ ο στρατός του Ισραήλ έχει εισχωρήσει 3 μέτρα στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με δελτίο του CNN: «Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε το CNN στο βίντεο το οποίο δημοσίευσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προχωρήσει λίγο παραπάνω από 3 χιλιόμετρα μέσα στη Γάζα. Σε αυτό το βίντεο που γυρίστηκε την Κυριακή, διακρίνονται Ισραηλινοί στρατιώτες να υψώνουν μια ισραηλινή σημαία στη στέγη ενός ξενώνα στη Γάζα».

Οι χιλιάδες άμαχοι που βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο Αλ Κουντς ακούν σε απόσταση αναπνοής τους βομβαρδισμούς.

Έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν το νοσοκομείο με τους γιατρούς να λένε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο καθώς πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική.

Η μετακίνηση των αμάχων είναι επείγουσα λέει ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού.

Εκπρόσωπος ισραηλινού στρατού: «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάνουμε εκκλήσεις στους κατοίκους της Λωρίδας και της Πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προσωρινά στο Νότο. Η μετακίνηση προς νότιες περιοχές αφορά την προσωπική τους ασφάλεια. Σήμερα τονίζουμε ότι αυτή η έκκλησή μας είναι επείγουσα».

Η λιγοστή βοήθεια έφερε λεηλασίες

Οι εικόνες που μεταδίδει τοAl Jazeera  δείχνει την απόγνωση των παλαιστινίων.

Μετά από τρεις εβδομάδες βομβαρδισμών, Παλαιστίνιοι άμαχοι λεηλάτησαν αποθήκες του διεθνούς οργανισμού στο Χαν Γιούνις. Πήραν ότι είχε απομείνει, κυρίως σακιά με αλεύρι.

«Όλες οι μεγάλες δυνάμεις είναι εναντίον μας. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Δεν θα το κάναμε αυτό αν δεν είχαμε ανάγκη».

Τα μερικές δεκάδες φορτηγά που περνούν από τα σύνορα στην Αίγυπτο δεν είναι αρκετά για να βοηθήσουν ούτε μερικές χιλιάδες των Παλαιστινίων.

Η Αμπίρ Ετεφά από τον Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης ΟΗΕ ανέφερε: «Οι άνθρωποι πεινούν. Είναι απελπισμένοι. Η Γάζα είναι αντιμέτωπη με την έλλειψη βασικών αγαθών, τροφίμων και νερού. Η κατάσταση είναι απελπιστική».

Ο γενικός εισαγγελέας του Τελ Αβίβ προειδοποιεί ότι η παρεμπόδιση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ενδέχεται να αποτελεί έγκλημα που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή δυνάμεις εισέβαλαν και στη Δυτική Όχθη.

Δελτίο του AL JAZEERA μετέδωσε: «Βαριά θωρακισμένες μπουλντόζες κινήθηκαν προς το νοσοκομείο στην πόλη της Τζενίν. Μέσα στον καταυλισμό κατέστρεψαν μνημεία, κατέστρεψαν δρόμους για άλλη μια φορά».

4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 60 συνελήφθησαν στη Τζενίν, όπως ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Αρχή.

Τραγικές στιγμές από την 7η Οκτωβρίου

Και ενώ ο πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις των επόμενων ημερών νέα βίντεο από την φονική ημέρα της 7ης Οκτωβρίου έρχονται στην δημοσιότητα.

Ένας πατέρας έχει πάρει το αυτοκίνητο και κατευθύνεται στο κιμπούτζ, όπου μένει η κόρη του για να την σώσει και στον δρόμο συνομιλεί μαζί της.

– Πώς είσαι;
-Με πυροβόλησαν. Σε παρακαλώ έλα.
– Είμαι στο δρόμο. Έχουν φύγει;
-Όχι τους ακούω ακόμα.

Τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητα προσπερνά ότι βρει μπροστά του για να φτάσει στην κόρη του. Στον δρόμο δέχεται πυροβολισμούς.

– Με πυροβολούν!
-Με ακούς;
– Ναι.
– Με πυροβολούσαν. Εμένα και όλα τα αυτοκίνητα.
– Σε χρειάζομαι εδώ.
– Προσπαθώ να φτάσω.

Την ίδια στιγμή, οι γονείς της Σάνι Λουκ της κοπέλας που το βίντεο με την αρπαγή της είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου ανακοίνωσαν ότι η κόρη τους βρέθηκε νεκρή.

Όπως φαίνεται να έχει δηλώσει η μητέρα της, Ρικάρντα Λουκ, δεν έχει βρεθεί η σορός της κόρης της αλλά ένα κομμάτι από ένα οστό του κρανίου της από το οποίο και ταυτοποιήθηκε ότι δεν είναι ζωντανή.

Το MEGA στην Ιερουσαλήμ: 239 κρεβάτια τοποθετήθηκαν συμβολικά για τους ομήρους της Χαμάς

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του MEGA, Βελίκα Καραβάλτσιου, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ  239 κρεβάτια έχουν τοποθετηθεί συμβολικά για τους 239 ομήρους που κρατά η Χαμάς.

Οι συγγενείς των ομήρων ασκούν μεγάλη πίεση για το ζήτημα της επιστροφής των ομήρων. Μάλιστα, προχθές οι συγγενείς των απαχθέντων ζήτησαν και συνάντηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου την οποία πραγματοποίησαν μαζί του.

Στα πλαίσιο αυτής της συνάντησης ζήτησαν από τον Νετανιάχου να δώσει ό,τι του ζητηθεί αρκεί να αφεθούν ελεύθεροι οι δικοί τους άνθρωποι.


Πηγή