Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, λέγοντας ότι είναι «ώρα για πόλεμο».

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φόβοι για επέκταση της κρίσης σε όλη τη Μέση Ανατολή, με τα χτυπήματα κατά αμερικάνικων στόχων σε Συρία και Ιράκ να πληθαίνουν.

Υπάρχουν τρία σημεία εισόδου του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας από την περασμένη Παρασκευή.

Τα δύο είναι στα βόρεια τμήματα, ανατολικά και δυτικά της βόρειας πλευράς της Γάζας. Στόχος αυτή τη στιγμή είναι να περικυκλωθούν οι δυνάμεις της Χαμάς που βρίσκονται εντός της πόλης της Γάζας στα κεντρικά.

Οι μάχες που μαίνονται εντός της Λωρίδας της Γάζας, είναι ξεκαθαρισμένο και απ΄τον ισραηλινό στρατό αλλά και από την πλευρά της Χαμάς, ότι είναι σκληρές, ενώ δεν υπάρχει επίσημη αναφορά για απώλειες.

Υπάρχουν μόνο υπόνοιες ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Ο αριθμός των νεκρών εντός της Λωρίδας της Γάζας είναι τεράστιος και προέρχεται από το «σφυροκόπημα» των Ισραηλινών από βορρά και νότο, από την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Απ΄ την πλευρά του Ισραήλ γίνεται λόγος για παραπάνω από 300 χτυπήματα και δεν πρόκειται μόνο για αεροπορικές επιδρομές, αλλά και χτυπήματα του Πυροβολικού και από drones.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει χτυπηθεί το σπίτι ενός από τους ηγέτες της Χαμάς, του Αρόρι, ωστόσο ο ίδιος δεν βρισκόταν μέσα στο σπίτι.

Εκτός του Αρόρι έχει σκοτωθεί και ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Χαμάς στα κιμπούτς ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ισραήλ επιχειρεί να απομονώσει τους πυρήνες των δυνάμεων της Χαμάς.


Πηγή