Με τις μάχες εντός της Γάζας να μαίνονται, δεκάδες τεθωρακισμένα του ισραηλινού στρατού βρίσκονται παρατεταμένα στη συνοριογραμμή.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης, εντός της στρατιωτικής ζώνης που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, τα άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού έχουν λάβει τις εντολές και ξεκινούν για να κατευθυνθούν προς την πόλη της Γάζας.

«Έχουν λάβει εντολές να είναι έτοιμοι για να μπουν μέσα, δεν μπορώ να πω ακριβώς το σημείο», ανέφερε Ισραηλινός αξιωματικός.

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη η στρατιωτική δύναμη του Ισραήλ

Στρατιώτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Σε πλήρη ετοιμότητα. Γνωρίζουν ότι στην επόμενη εντολή, μπορεί να είναι εκείνοι που θα περάσουν στη Γάζα. Αρκετοί από αυτούς, έφεδροι, που επιστρατεύτηκαν για να πολεμήσουν.

«Άφησαν τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους και ήρθαν εδώ να πολεμήσουν, να νικήσουν στον πόλεμο και να επιστρέψουν στις ζωές τους. Αλλά αν ρωτήσεις καθένα απ’ αυτούς, πότε θέλει να υπάρξει ειρήνη, θα σου απαντήσει αύριο», πρόσθεσε.

Η οπισθοφυλακή των δυνάμεων που επιχειρούν πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας, εκτείνεται μέχρι και τα Κιμπούτς, τους οικισμούς που έζησαν την απόλυτη φρίκη την 7η Οκτωβρίου.

«Αυτή τη στιγμή, ο στόχος μας είναι αυτός που ήταν από την αρχή, να εξουδετερώσουμε τελείως την Χαμάς, να πάμε και να τους πιάσουμε πάνω και κάτω από το έδαφος και να διασφαλίσουμε ότι εξαρθρώσαμε ολόκληρη την οργάνωση», δήλωσε μία γυναίκα στρατιώτης.

Νέα ντοκουμέντα φρίκης από την εισβολή της Χαχάς στην Σντεροτ

Τα νέα ντοκουμέντα από την ημέρα της εισβολής της Χαμάς προκαλούν σοκ. Στη Σντερότ, που έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα, ένοπλος σημαδεύει με rpg ένα λευκό αυτοκίνητο.

Παρά την τεράστια φθορά που του προκαλεί, ο οδηγός είναι ζωντανός και κάνει κίνηση για να ανοίξει την πόρτα. Οι ένοπλοι επιστρέφουν, τον εκτελούν και δευτερόλεπτα αργότερα, πυροβολούν κι έναν οδηγό μηχανής, που τυχαία περνούσε από το σημείο.

«Στόχος μα είναι να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο πόλεμός μας δεν είναι εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Ο πόλεμός μας είναι ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς. Μπήκαν μέσα στο Ισραήλ και κατέσφαξαν 400 ανθρώπους και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε το σπίτι μας».

Με τις πολεμικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού να πυκνώνουν, η αγωνία και για την τύχη αμάχων, αλλά και ομήρων, μεγαλώνει.


Πηγή