Μέσα γονείς με παιδιά και επιβάτες κάθε ηλικίας που προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να πάρουν ανάσες σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Κάποιοι από τους τραυματίες τρέχουν στον σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, άλλοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία και στην πλατεία Βικτωρίας το θερμόμετρο της έντασης σταθερά στο κόκκινο, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή που είχε ακινητοποιηθεί από άντρες της αστυνομίας.

Στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι τα ντοκουμέντα της βίας κόβουν την ανάσα. Νεοναζί έχουν εγκλωβίσει στα βαγόνια τρένου αντιεξουσιαστές, με τους υπόλοιπους επιβάτες εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα να είναι μόνοι και φοβισμένοι απέναντι στους οπλισμένους κουκουλοφόρους.

Κάποιοι κρατούν αυτοσχέδιες ασπίδες. Οπλισμένοι με ρόπαλα, καδρόνια, φωτοβολίδες, ζώνες ακόμα και πυροσβεστήρες σπέρνουν φόβο και τρόμο.

Είναι λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ και η άγρια μάχη εξελίσσεται. Οι πόρτες του τρένου είναι αδύνατον να κλείσουν.

Η αγωνία των άτυχων επιβατών κορυφώνεται. Είναι η στιγμή που όλοι φοβούνται πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει. Ο κρανοφόρος ρίχνει από μπιτόνι ένα υγρό που όλοι φοβούνται εκείνες τις στιγμές πως ήταν βενζίνη. Όπως διαπιστώθηκε ώρες αργότερα, ήταν υγρό από air condition που είχε βάλει στο πλαστικό μπιτόνι με το οποίο μπήκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Οι αστυνομικοί που ανέλυσαν τις εικόνες διαπίστωσαν πως ο νεαρός με το μπιτόνι ήταν ένας 27χρονος ακροδεξιός, γνωστός στις Αρχές από τη συμμετοχή του σε συμπλοκές, που είχε συλληφθεί το 2014 για επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στα φωτογραφικά καρέ φαίνονται επιβάτες να τρέχουν με μάσκες στις κυλιόμενες σκάλες, κάποιους αιμόφυρτους από τα τυφλά χτυπήματα, τα τρικάκια που έριξαν οι νεοναζί και έναν κουκουλοφόρο στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, πεσμένο πολύ κοντά στους άντρες των ΜΑΤ που είχαν φτάσει.

Στην πλατεία Βικτωρίας αστυνομικοί ξυλοκοπούν διαδηλωτή που είχαν ακινητοποιήσει και τα επεισόδια γενικεύονται.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε το μεσημέρι τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από αυτό το βίντεο, που από χθες κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις για τη συμπλήρωση 10 ετών, από τις δολοφονίες δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 21 συλλήψεις, με τις έρευνες να συνεχίζονται, την ώρα που όσοι έτυχε να βρεθούν κοντά στους κρανοφόρους, προσπαθούν να συνέλθουν από τα όσα έζησαν.

Το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 14 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 4 από αυτούς είναι ακροδεξιοί, εκ των οποίων οι 3 φέρονται να έχουν ποινικό παρελθόν.


Πηγή