Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίων ειδήσεων του MEGA από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «Βήματος» και των «Νέων», πολιτικό πρόσωπο με σημαντική παρουσία φέρεται να παγίδευσε 11 στόχους μέσω μολυσμένων SMS με το κακόβουλο λογισμικό Predator, τα οποία στάλθηκαν ως απάντηση σε ευχές για την ονομαστική του εορτή.

«Αυτά τα μηνύματα παγίδα στάλθηκαν ως απάντηση σε ευχές κάποιων προσώπων κυρίως πολιτικών αλλά και δικαστικής λειτουργού προς το συγκεκριμένο πρόσωπο», αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Την ίδια ώρα φανερά φορτισμένος εμφανίστηκε σε ημερίδα για τις ανεξάρτητες Αρχές ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, όταν μίλησε για αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό του από το βήμα της Βουλής.

«Έχω αποκόψει τη φράση του “τώρα το τι λέτε εσείς ο κ. Ράμμος και οποιοσδήποτε άλλος έχει τη δική του ατζέντα αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας. Νιώθω ότι θίγεται η τιμή μου η υπόληψή μου, η αξιοπρέπειά μου, η προσωπικότητά μου, και όχι μόνο αυτό, κάτι ακόμα πιο πολύτιμο, η δικαστική μου τιμή», υπογράμμισε ο Χρήστος Ράμμος.

Στο πλευρό του Χρήστου Ράμμου, στάθηκαν και ο πρόεδρος της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αλλά και οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

«Στη Ελλάδα ζούμε μία παρένθεση της Ιστορίας η οποία πρέπει να κλείσει το συντομότερο. Δεν είναι μόνο οι νέες αποκαλύψεις για τις σκοτεινές διαδρομές των υποκλοπών του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι και η δολοφονία χαρακτήρα των αξιοπρεπών ανθρώπων – όπως ο κ. Ράμμος – που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του.

«Τέτοιες επιθέσεις νομίζω υπερβαίνουν κάθε όριο κριτικής και μπορούν να ερμηνευθούν και ως απειλή», σημείωσε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών με τον Μάκη Βορίδη να κάνει λόγο για… κουτσομπολιά.

«Το εορτολόγιο της ορθόδοξης πίστης μας μας οδηγεί στον Θανάση, τον Αντώνη τον Φώτη ή τον Γρηγόρη. Έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό πρόσωπο πίσω από την αποστολή αυτών των μηνυμάτων», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Που έρχεστε και μας λέτε για κάποιον που μπορεί να είναι ο Θανάσης ή Γρηγόρης και που έστειλε κάτι που δεν έστειλε που το έγραψε ένα δημοσίευμα αυτά δεν είναι κουτσομπολιά; Μεγαλύτερη κουτσομπόλα από αυτό το οποίο ακούσαμε προηγούμενων εγώ στο Κοινοβούλιο δεν έχω ακούσει», σχολίασε ο Μάκης Βορίδης.

«Οι NYT είναι κουτσομπολιά; Οι Financial Times είναι κουτσομπολιά; Η καθημερινή είναι κουτσομπολιά; Το MEGA είναι κουτσομπολιά;», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Ανδρουλάκης.

«Κράτος δικαίου με αμφισβήτηση της δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρξει. Καθαρές κουβέντες. την εμπιστεύεστε; Στο θέμα του χειρισμού των υποκλοπών. Ναι ή όχι;», τόνισε ο κ. Βορίδης με τη σειρά του.

Η κυβέρνηση πάντως ξεκαθαρίζει πως δεν θα σχολιάσει την υπόθεση των υποκλοπών όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης.

ΕΦ.ΣΥΝ: Ποιός έστειλε το κακόβουλο SMS – Ποιοι είναι οι 11 που το έβαλαν

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της ΕΦ.ΣΥΝ. τα μολυσμένα με το predator SMS που δέχθηκαν το βράδυ της 26ης Ιανουάριου 2021, τα 11 πρόσωπα – στόχοι, απάντηση σε ευχές, φέρονται να εμφανίζουν ως αποστολέα τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο αριθμός που φαίνεται να απαντούσε στις ευχές των 11 προσώπων-στόχων, φαίνεται σαν να είναι αυτός του κ. Δημητριάδη, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Η ΕΦ. ΣΥΝ συνεχίζει πως, κάποια από τα πρόσωπα στόχους, φέρονται να είναι οι Γιώργος Πατούλης, ο Σπύρος Καρανικόλας, ο Νίκος Παπαθανάσης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Αγγελική Βλάχου, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Ο κ. Δημητριάδης, όπως τονίζει το δημοσίευμα, αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση.


Πηγή