Μπορεί η Χεζμπολάχ να έχει εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις προς το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, ωστόσο ο ηγέτης της οργάνωσης δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη. Η αγωνία για το τι θα πει στο σημερινό διάγγελμά του για το αν η οργάνωση θα διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στον πόλεμο, έχει βαρύνουσα σημασία και θα κρίνει πολλά για τις εξελίξεις.

Σίγουρα μία πιο ενεργή εμπλοκή της Χεζμπολάχ, που έχει τουλάχιστον 100.000 μαχητές, θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά τους συσχετισμούς μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς.

Μόνο τυχαίο πάντως δεν είναι ενόψει και της σημερινής τοποθέτησης του Νασράλα, η εντατικοποίηση των επιθέσεων από τη Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

Πριν λίγες ημέρες, ο ίδιος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, Ziad Nahleh, και τον αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Saleh al-Arouri, σε μια προσπάθεια να τονίσει την «ενότητα» μεταξύ τους.

Στο Ισραήλ ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, και για τρίτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου, ο Άντονι Μπλίνκεν ταξιδεύει στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αναμένεται να συζητήσει με την ισραηλινή ηγεσία το ενδεχόμενο να υπάρξουν «ανθρωπιστικές παύσεις», όχι κατάπαυση του πυρός, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από τη βόρεια Γάζα περισσότεροι άμαχοι και να περνά ευκολότερα η ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ράφα.


Πηγή