Ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής ΝΔ, ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την ακρίβεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο βουλευτής ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης είπε πως η ακρίβεια υπάρχει αλλά τόνισε πως τα πρόστιμα δίνονται και εισπράττονται.

«Κανείς δεν λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την ακρίβεια. Επειδή έχω κάνει έλεγχο, τα πρόστιμα δίνονται και εισπράττονται. Δεν είναι η λύση αλλά θα βοηθήσει. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι στο 9, 8  είναι μέσα στους 5 χαμηλότερους στην Ευρώπη».

Ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την επιπρόσθετη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Σε ποιο σημείο του προεκλογικού προγράμματος αναφερόταν η επιπρόσθετη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεύτερον, στο πρόγραμμα έγραφαν πως θα επιτευχθεί πληθωρισμός κατά 2%. Τώρα ο κ. Κακλαμάνης παν πανηγυρίζει για το 9,8. Είναι πολύ μακριά από αυτό που ήθελε η ΝΔ. Εμάς το πρόγραμμά μας δεν περιείχε κάτι τέτοιο και σε καμία περίπτωση δεν θα το υπερψηφίσουμε. Από την  κυβέρνηση έχουν εισπραχτεί 3 δις από φόρους, όχι από την ανάπτυξη αλλά από την αισχροκέρδεια».

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, είπε πως η φοροδιαφυγή είναι μόνιμη γάγγραινα στην Ελλάδα.

«Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ανεβαίνει. Η φοροδιαφυγή είναι μόνιμη γάγγραινα στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι τι καλούμε για το αντιμετωπίζουμε. Εμείς λέμε πως με οριζόντια μέτρα είναι στην λάθος κατεύθυνση. Υπάρχουν σύγχρονοι τρόποι να φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Το μέτρο αυτό είναι επιδερμικό και δεν δίνει κίνητρο στον πολίτη».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε πως χαρακτηριστικά: «Το να ακούω το ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη να χύνει κροκοδείλια δάκρια, που τους είχε αλλάξει τα φώτα επί πέντε χρόνια, είναι οξύμωρο», και συνέχισε, λέγοντας:

«Πράγματι δεν υπήρχε το συγκεκριμένο μέτρο αλλά υπήρχε μία φράση που ΄έλεγε ‘’περεταίρω ενίσχυση μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής’’. Μέχρι το νομοσχέδιο να φτάσει στην Ολομέλεια, θα πει δεχτεί αλλαγές και βελτιώσεις. Από εκεί και πέρα,  πρέπει να πληρώσουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες».

Ο Γιάννης Σαρακιώτης απαντώντας είπε πως αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο είναι άδικο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να συναινέσει.


Πηγή