«Μας έχουνε ρίξει! Μας έχουνε ρίξει ρουκέτα».

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του MEGA, Λεωνίδας Καπερναράκος, το συνεργείο του MEGA βρίσκονταν στο Σντερότ όταν χτύπησε με ρουκέτα η Χαμάς.

Τρόμος και πανικός επικράτησε χθες το απόγευμα στην πόλη Σντερότ όταν ρουκέτα της Χαμάς εξερράγη μόλις 10 μέτρα από τηλεοπτικά συνεργεία, ανάμεσα στα οποία, ήταν ο απεσταλμένος του MEGA Λεωνίδας Καπερναράκος με τον εικονολήπτη Ηλία Μπασίσογλου.

«Μας έσκασε εδώ! Μας έσκασε εδώ! Εδώ στο αμάξι ρε! Το αμάξι μας είναι εδώ!».

Τα πρώτα δευτερόλεπτα δραματικά. Όλοι κοιτούσαν γύρω τους, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Πριν σκάσει η ρουκέτα, ήχησε ο συναγερμός. Επικράτησε πανικός, όλοι έτρεξαν να κρυφτούν στο νηπιαγωγείο που λειτουργεί ως καταφύγιο.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του MEGA, από την πρώτη στιγμή οι στρατιώτες τους είπαν ότι έχουν 5-6 δευτερόλεπτα μέχρι να χτυπήσει η ρουκέτα.

«Δε πρόλαβες να φύγεις; Φώναζα Λεωνίδα τρέχα! Δε πρόλαβες να φύγεις; Εγώ είχα πάει ήδη στον καυστήρα. Την είδες μπροστά σου;»,  ακούγεται να λέει ο ηχολήπτης του MEGA.

«Είναι ελάχιστος ο χρόνος που σου δίνουν για να καταλήξει, με αποτέλεσμα να την δεχτούμε πάνω μας. Την ώρα που προσπάθησα να μπω στο χώρο. Άκουσα την έκρηξη και ήταν πάρα πολύ κοντά», ανέφερε ο Λεωνίδας Καπερναράκος.

Αγωνία για τους Έλληνες δημοσιογράφους

Η αγωνία μεγάλη μεταξύ των ελληνικών τηλεοπτικών συνεργείων. Ο ένας έψαχνε τον άλλο για να διαπιστώσουν αν όλοι είναι καλά, αν έχει κάποιος τραυματιστεί.

«Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, ήταν πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, πραγματικά πρέπει να βρισκόμαστε σε συναγερμό. Οι δημοσιογράφοι γύρω από το σημείο που η οβίδα», πρόσθεσε ο απεσταλμένος του MEGA.

Από τα θραύσματα της ρουκέτας, ευτυχώς, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα των τηλεοπτικών συνεργείων, μεταξύ αυτών και εκείνο του ΜEGA. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα κανείς δεν βρισκόταν κοντά ή μέσα στα οχήματα.

«Βλέπετε εδώ που ευτυχώς οι δημοσιογράφοι δεν ήταν μέσα σε αυτό το κανάλι. Αλλά είχαν βγει για τις ζωντανές συνδέσεις. Ευτυχώς», αναφέρει ο απεσταλμένος του MEGA.

Κατά την διάρκεια της ημέρας αρκετές ήταν οι ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από την άλλη πλευρά του τείχους. Οι περισσότερες εξουδετερώθηκαν από την αεράμυνα του Ισραήλ. Μία ρουκέτα όμως κατάφερε να φθάσει στη Σντερότ που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Έχουν ρίξει 17 ρουκέτες, η μία πέρασε και συνέβη αυτό που συνέβη».

Όλοι οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών μέσων που βρίσκονται στην περιοχή και καλύπτουν τις εξελίξεις του πολέμου μεταξύ αυτών και των ελληνικών είναι καλά στην υγεία τους.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του MEGA, μία μέρα μετά το χτύπημα, οι δημοσιογράφοι φορούν τον εξοπλισμό τους ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο.

Όπως είπε, σύμφωνα με τον στρατό η Λωρίδα της Γάζας έχει περικυκλωθεί και δέχεται συνεχώς βομβαρδισμούς. Ο ισραηλινός στρατός έχει βρει ήδη τα πρώτα τούνελ και ο στόχος τους είναι να βρεθούν οι απαχθέντες.

Την επιχείρηση αυτή την έχουν αναλάβει οι στρατιώτες του μηχανικού, όπου αφού βρουν τα τούνελ θα τοποθετήσουν εκρηκτικά για να τα ανατινάξουν ή θα τα βομβαρδίσει η Αεροπορία.


Πηγή