«Οι πολιτικοί συσχετισμοί μετά από τις εθνικές εκλογές δεν διαταράσσονται ενώ η κοινή γνώμη  δεν θεωρεί ότι υπάρχει έτοιμη ώριμη εναλλακτική λύση», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της του συνεδρίου του «Κύκλου Ιδεών» ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα όπου παρουσιάστηκε σχετική έρευνας της Metron Analysis.

«Πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιτάξουν τη δική τους αυτοδυναμία στον λόγο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη περί της αυτοδυναμίας ως βασικής θεσμικής προϋπόθεσης για οτιδήποτε ή πρέπει να έχουμε 3 προς το παρόν προτάσεις αυτοδύναμης διακυβέρνησης ή πρέπει να γίνε μια πιο σοβαρή συζήτηση για τις εκδοχές συνεργασιών οι οποίες όμως παρεμποδίζονται θεσμικά από το εκλογικό σύστημα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για τον «Κύκλο Ιδεών», το 12% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα αποτελέσει ισχυρή αντιπολίτευση 12%, το 26% εκτιμά ότι  το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει ισχυρή αντιπολίτευση 26%, ενώ το 59% πιστεύει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή αντιπολίτευση 59%.

«Δεν πρέπει να ετεροπροσδιορίζονται όλα τα άλλα κόμματα πάνω στον Μητσοτάκη. Μου λείπει πραγματικά να ακούσω ζωντανές προτάσεις από τα κόμματα για τα προβλήματα που μας απασχολούν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πολύ δύσκολη φάση», τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε το πολιτικό πρόβλημα το ιδεολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στις γραμμές μας δεν μπορεί να μιλάμε ούτε για μια αξιόμαχη και ανατρεπτική με την έννοια της ανατροπής αντιπολίτευση και πολύ περισσότερο για μια εν δυνάμει κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση κέρδισε ηχηρά τις εκλογές όμως δεν έχει κερδίσει την κοινωνία», εκτίμησε η Μιλένα Αποστολάκη.

«Όλους αυτούς που ψηφίζουν με τόσο βαριά καρδιά με τη λογικού του μη χείρον βέλτιστον πρέπει να τους συναντήσουμε αλλά είναι δική μας η ευθύνη, είναι δικό μας το βάρος».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο νεοεκλογής δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.


Πηγή