Είναι η στιγμή που το αυτοκίνητο της αστυνομίας απομακρύνεται από δημοτικό σχολείο στον Ασπρόπυργο. Μέσα βρίσκεται ο δάσκαλος φυσικής αγωγής, που μόλις έχει συλληφθεί.

Οι γονείς έχουν συγκεντρωθεί έξω από το προαύλιο. Είναι εξαγριωμένοι και σοκαρισμένοι.

Πρόκειται για έναν 30χρονο γυμναστή σε δημοτικό σχολείο, ο οποίος καταγγέλλεται πως προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος μαθητών του.

«Ο γιος μου μου είπε ότι “μπαμπά δεν μας βγάζει έξω και κάθεται”. Λέει “παίζουμε κυνηγητό μέσα στην τάξη πιάνουμε ο ένας τον άλλον και έρχεται και αυτός και μας γαργαλάει συνέχεια, εμένα δεν μ’ αρέσει καθόλου, κάποια παιδάκια βάζουν και τα κλάματα”», ανέφερε πατέρας ενός εκ των μαθητών.

«Όλα τα παιδάκια είπαν τα ίδια πράγματα, τα γαργαλούσε στην κοιλιά, στη μασχάλη, ότι έγραψε για το συγκεκριμένο παιδάκι τη λέξη γκέουλας. Επίσης, υπάρχει παιδάκι της 6ης δημοτικού το οποίο λέει του είπε “που να κάτσω” και είπε “έλα κάτσε πάνω μου”», ανέφερε άλλος γονέας μαθητή.

Μετά την πρώτη καταγγελία, γονείς ανάστατοι άρχισαν να ρωτούν τα παιδιά τους αν ο 30χρονος εκπαιδευτικός τα είχε ενοχλήσει.

«Το δικό μου παιδί μού ανέφερε ότι το γαργαλούσε και προσπαθούσε να πιάσει τα γεννητικά του όργανα. Το παιδί τραβιόταν, δεν ήθελε. Μετά μέσα στην τάξη τους έβαζε να γαργαλιούνται μεταξύ τους και να τους γαργαλάει συνεχώς», είπε μία μητέρα μαθητή.

Τα περισσότερα παιδιά είπαν στους γονείς τους πως ο γυμναστής δεν τα άφηνε να βγουν στο προαύλιο για το μάθημα της φυσικής αγωγής και πως χρησιμοποιούσε άλλες τακτικές, αντί για ασκήσεις γυμναστικής.

«Ο γυμναστής την έχει γαργαλήσει κάτω από το στήθος, στο στήθος και κάτω. Δεν έχει πάει το χέρι του στα όργανα», ανέφερε ο πατέρας μίας μαθήτριας, ενώ άλλος γονέας είπε:

«Ο δάσκαλος γαργαλούσε τα παιδιά και τα κλείδωνε μέσα στην τάξη εν ώρα γυμναστικής».

«Αστειεύομαι με τα παιδάκια»

Ο 30χρονος έχει καταθέσει στις αρχές ιατρική γνωμάτευση, όπου φαίνεται ότι έχει ποσοστό αναπηρίας 67%, λόγω του συνδρόμου Άσπεργκερ..

Ο πατέρας του 30χρονου, μιλώντας στο MEGA, ισχυρίζεται πως το παιδί του αστειευόταν καθώς θεωρούσε τα παιδιά φίλους του.

«Αυτό του δημιούργησε το μέγιστο πρόβλημα, γιατί νομίζει ότι είναι παιδάκι ακόμα και μπορεί με τα παιδιά να υπάρχει μία επαφή του είδους ότι τα πλησιάζουμε τα παιδιά, του λέω: «πρόσεχε αγάπη μου, πρόσεχε σε παρακαλώ», «μπαμπά» μου λέει «είμαστε φίλοι με τα παιδιά». Τα γαργάλαγε λέει τα παιδιά, όχι όμως πονηρά. Μου λέει: «μπαμπά τι είναι αυτά που λένε; Αστειεύομαι με τα παιδάκια» μου λέει, “είναι παιδάκια, πήγα να τα προσεγγίσω”», είπε ο πατέρας του γυμναστή.

Ο γυμναστής έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας.

Πώς αντέδρασε μετά τη σύλληψή του ο γυμναστής

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον 30χρονο γυμναστή ήταν κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια από άτομο που είχε την ευθύνη τους. Επισημαίνεται πως πρόκειται για διακεκριμμένη κατηγορία κατάχρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν 8 καταγγελίες σε βάρος του 30χρονου γυμναστή, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει οι μαθητές.

Ο 30χρονος γυμναστής, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, αρνείται την τέλεση οποιαδήποτε αξιόποινης πράξης.


Πηγή