Η αστυνομία συνέλαβε ως βασικές ύποπτες, την μητέρα της, την αδελφή της αλλά και την γυναίκα που τις φιλοξενούσε στο σπίτι της στην Κυψέλη, για να απολογηθούν και να πουν όσα γνωρίζουν για τον μαρτυρικό της θάνατο.

«Έκανα έναν αγώνα μεγάλο για το παιδί μου. Ο θεός με λυπήθηκε», είπε ο πατέρας της κοπέλας.

Σε ένα διαμέρισμα του 1ου ορόφου στην οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη βίωνε καθημερινά έναν Γολγοθά. Οι γείτονες την έβλεπαν συχνά με μάτια μαυρισμένα, σπασμένα χέρια, γρατζουνιές στον λαιμό της και μέσα στα αίματα.

«Την έβλεπα τη Φωτεινή, δε μίλαγε πολύ. Πότε με μια κυρία, πότε με τη μητέρα της βγαίνανε έξω. Κάποια στιγμή τη χάσαμε. Εξαφανίστηκε και μαζί δεν ξαναείδαμε ούτε τη μαμά της και την κυρία την άλλη», ανέφερε ιδιοκτήτρια επιχείρησης.

Πριν από λίγες ημέρες η κατηγορούμενη πλέον, μητέρα της Φαίης είχε μιλήσει στην εκπομπή LIVE NEWS και δήλωνε συγκλονισμένη ακόμα από τον θάνατο της κόρης της.

«Μου γύρισαν πίσω το παιδί μου; Σίγουρα θα είναι για εμένα μία δικαίωση αλλά για εμένα δεν αλλάζει κάτι. Στο χώμα θα είναι πάντα. Το βράδυ δεν κοιμάμαι, δεν κοιμάμαι».

Ο πατέρας της από την πρώτη στιγμή φώναζε πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί, Το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή μιλούσε για ισχαιμικό επεισόδιο.

«Είναι οι τρεις κατηγορούμενες για κακουργηματικές σοβαρότατες πράξεις. Πάρα πολύ σοβαρές και μεταξύ αυτών είναι και η ανθρωποκτονία. Η υπόθεση είναι χρεωμένη σε ανακριτή θα οδεύσουν εκεί. Είναι και η εμπορία ανθρώπων σας δίνω και μια δεύτερη κατηγορία», είπε η δικηγόρος του πατέρα, Βούλα Δημητρίου.

Το καθημερινό μαρτύριο της Φαίης

Σύμφωνα με τη αστυνομία αλλά και όσα είχε καταγγείλει ο πατέρας της, η 23χρονη ζούσε ένα συνεχόμενο Γολγοθά. Ένα αδιανόητο μαρτύριο.

Την ξυλοκοπούσαν, την εξέδιδαν, την ανάγκαζαν να την επαιτεί.

Έφθαναν στο σημείο να την σπρώχνουν πάνω σε κινούμενα αυτοκίνητα για να διεκδικούν αποζημιώσεις.

Και όλα αυτά οι δικοί της άνθρωποι. Η μητέρα της, η αδελφή της αλλά και η γυναίκα που την φιλοξενούσε.

«Η δικαίωση που έψαχνα ήρθε. Το παιδί μου πλέον, η ψυχούλα του θα είναι πλέον αγνή. Δε θα τρέχει πουθενά, δε θα ψάχνει τίποτα. Αυτό έχω να πω εγώ μετά από δύο χρόνια, η δικαίωση ήρθε. Ο Θεός πάντα, δεν ξεχνάει τίποτα», είπε ο πατέρας της.

Όταν ο πατέρας της είχε ζητήσει να του στείλουν φωτογραφίες, είχε αντικρίσει μία κοπέλα κακοποιημένη, χτυπημένη, με μώλωπες στα χέρια στα πόδια, απόλυτα ενδεικτικές της καθημερινής κόλασης που βίωνε.

Και δεύτερη δολοφονία;

Στο σπίτι της 57χρονης όπου ζούσαν η Φαίη, η αδελφή της και η μητέρα της, διέμενε και μία ακόμη γυναίκα 69 ετών η οποία πέθανε έξι μήνες νωρίτερα από την Φαίη. Με βάση τις κατευθύνσεις που είχε δώσει η ίδια η σπιτονοικοκυρά αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα.

Η αστυνομία όμως κατέληξε ότι υπήρχε αντίστοιχη κακοποιητική συμπεριφορά και σε βάρος την ωθούσε σε επαιτεία και έριχνε και εκείνη στις ρόδες οχημάτων με την έρευνα των αρχών να έχει επεκταθεί.

Σοκάρουν τα βασανιστήρια που υπέστη η 23χρονη μπροστά στα παιδιά της

Όσο περνούν οι ώρες οι λεπτομέρειες αυτής της φρικιαστικής υπόθεσης σοκάρουν.

Φέρεται μαστροπός της 23χρονης Φαίης να ήταν η σπιτονοικοκυρά, καθώς μάλλον ήταν και το πρόσωπο που την ξυλοκοπούσε καθημερινά. Συνεργοί της ήταν και η μητέρα και η αδελφή της Φαίης.

Τα βασανιστήρια που υπέμενε η 23χρονη ήταν καθημερινά μέχρι και τον τελευταίο μήνα της κύησής της.

«Πηδούσαν πάνω στην κοιλιά της», «την πίεζαν να πέφτει σε διερχόμενα αυτοκίνητα, προκειμένου να παίρνουν αποζημιώσεις», αυτές είναι μερικές από τις μαρτυρίες – σοκ που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Σύμφωνα με γείτονες, η κοπέλα βίωνε καθημερινά μία κόλαση. Είχε πάντα κατεβασμένο το βλέμμα της και ίσα που ψέλλιζε καλημέρα καθώς, όπως λένε, ήταν πάρα πολύ φοβισμένη.

Άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας είπαν πως φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν στην πολυκατοικία καθώς μπαινόβγαιναν ‘’περίεργοι’’ άνδρες στο διαμέρισμα.

Μάλιστα, μία ένοικος είπε πως είχε ρωτήσει την άτυχη κοπέλα εάν χρειαζόταν κάποια βοήθεια ή να ειδοποιήσει κάποιον, με εκείνη δεν της απάντησε τίποτα και κατέβασε το κεφάλι.

Στον εισαγγελέα οι 3 συλληφθείσες

Οι τρεις γυναίκες έφτασαν στην Ευελπίδων  το πρωί της Πέμπτης και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών με σκοπό να εκτελεστούν τα εντάλματα που είχαν βγει εις βάρους τους.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την επόμενη Δευτέρα.

Η δίωξη είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράληψη που αφορά και τις τρεις γυναίκες κατά περίπτωση, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα που αφορά τη σπιτονοικοκυρά, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος που αφορά και πάλι τη σπιτονοικοκυρά, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη και συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων που αφορά την αδελφή της Φαίης.

Μάλιστα, η σπιτονοικοκυρά προέκυψε πως έχει ακόμη μία ποινή από το Εφετείο, την οποία δεν έχει εκτίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία  σχηματίστηκε υπάρχει πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και μια προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που ρίχνει φως σε άγνωστες αρχικά πτυχές της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η δικογραφία διαβιβάστηκε για περαιτέρω έρευνα στη 15η ανακρίτρια Παναγιωτα Πάντου  η οποία με βάση το αποδεικτικό υλικό και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα έκρινε ότι πρέπει να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης αφού οι τρεις κατηγορούμενες κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων.

Ξεχωριστή προκαταρκτική από τον εισαγγελέα διενεργείται για τον θάνατο μίας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία πέθανε τον Μάιο του 2021.


Πηγή