Τα προφίλ των τριών γυναικών που κατηγορούνται για το στυγερό έγκλημα στο πέρασμα των τελευταίων χρόνων, η αστυνομική έρευνα που έφερε την μεγάλη ανατροπή και τα λόγια στενών οικογενειακών φίλων που έβλεπαν και γνώριζαν καταστάσεις, κρατούν το θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας.

«Τη βλέπαμε ξυλοφορτωμένη την κοπέλα. Την βλέπαμε όλοι χτυπημένη την κοπέλα. Όλοι χτυπημένη τη βλέπαμε. Δαρμένη ας πούμε και η αδελφή κοντά», είπε η γειτόνισσα της Φαίης στο MEGA.

Ένα μαρτύριο που όπως φαίνεται είχε γίνει θλιβερός κανόνας στη ζωή της αδικοχαμένης Φαίης. Με ξυλοδαρμούς, απειλές και βασανιστικά αδιέξοδα που αποτυπώνονταν και μέσα από φωτογραφίες της.

Αναγκασμένη να εκδίδεται, όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί, για να φέρνει χρήματα, να πέφτει ακόμα και σε αυτοκίνητα εν κινήσει για να εισπράττουν οι δικοί της άνθρωποι και η σπιτονοικοκυρά που τους φιλοξενούσε τυχόν αποζημιώσεις.

«Η Φαίη φοβόταν την αδερφή πολύ, γιατί αυτά τα δύο κορίτσια δεν είχαν κάτι κοινό», είπε οικογενειακός φίλος.

Το Live News ξετυλίγει το κουβάρι των δραματικών γεγονότων από τη μέρα που η Φαίη βρέθηκε νεκρή στην Κυψέλη τον Οκτώβριο του 2021.

Οι αστυνομικοί αρχίζουν να παίρνουν καταθέσεις, με τις τρεις κατηγορούμενες πλέον να δηλώνουν ανήξερες τόσο για τα αίτια θανάτου, όσο και για τις διαδοχικές κακοποιήσεις.

«Πολλές φορές η Φαίη ερχόταν στο σπίτι μαυρισμένη στο πρόσωπο και στο χέρι. Την ρωτούσα ποιος της τα έκανε αυτά και μου απαντούσε ότι δεν μπορεί να μιλήσει. Δεχόταν απειλές από τον πρώην σύντροφο και πατέρα του παιδιού της. Η Φαίη δεν γνωρίζω αν εκδιδόταν, αλλά ξέρω ότι ζητιάνευε», είπε η μητέρα της.

Η αστυνομική έρευνα όμως έμελλε να ξεσκεπάσει όλα όσα προσπαθούσε να κρύψει τότε η ίδια η μητέρα της.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι είχαν κακοποιητική συμπεριφορά με απειλές, ξυλοδαρμούς και προσβολές. Την εξανάγκαζαν να επαιτεί. Κατά την επαιτεία συνοδευόταν είτε από την αδερφή της είτε από την σπιτονοικοκυρά. Εκείνη φέρεται να της κανόνιζε και ερωτικές συναντήσεις με άντρες, έναντι αμοιβής.

«Την έπαιρνε η μάνα της συνέχεια, που είσαι, τι κάνεις. Όταν της μίλαγε δεν της μίλαγε απλά, τρομοκρατείς τώρα ένα παιδί. Από τις εντολές σου το βλέπεις το παιδί, ότι κάνει το παιδί ό,τι της λες εσύ», συμπλήρωσε φίλος της οικογένειας.

Η σπιτονοικοκυρά της Φαίης έλεγε λίγες μέρες μετά το έγκλημα ότι δέχτηκε να φιλοξενήσει την ίδια, την αδερφή και τη μητέρα τους, επειδή είναι καλός άνθρωπος.

«Με παρακάλεσαν να τις φιλοξενήσω. Η Φαίη δούλευε ως καθαρίστρια και έπειτα παράτησε τη δουλειά. Η Φαίη άρχισε να παρεκτρέπεται και να ξεφεύγει, έκανε χρήση ουσιών. Την ρωτούσα ποιος την χτυπούσε και δεν μου έλεγε, φοβόταν. Εγώ είχα ενημερώσει τον πατέρα της ότι κάτι δεν πάει καλά. Από καλοσύνη και ανθρωπισμό τις φιλοξενούσα», είπε η σπιτονοικοκυρά της Φαίης.

Τα λόγια της, επιβεβαίωνε τόσο η μητέρα όσο και η αδερφή της άτυχης 23χρονης.

«Η σπιτονοικοκυρά φρόντιζε τη Φαίη με πολλούς τρόπους. Την υποστήριζε ψυχολογικά. Η κόρη μου πρέπει να ήταν έγκυος στον 7ο μήνα όταν εξαφανίστηκε. Δεν της φαινόταν καθόλου πως ήταν έγκυος. Δεν είχε χρήματα για να πάει στον γιατρό. Δεν είχε φίλους. Εν ζωή είχε δεχτεί απειλές από τον ανιψιό ή ξάδερφο του πρώην συντρόφου της. Οι απειλές ήταν «θα σε σκοτώσω και εσένα και τα παιδιά γιατί δεν σας θέλω»…», δήλωσε η μητέρα της Φαίης.

Όμως γείτονες και φίλοι της 23χρονης που ήταν μητέρα τριών παιδιών και έγκυος στο 4ο όταν εντοπίστηκε νεκρή, άρχισαν να περιγράφουν μια άλλη κατάσταση.

«Φοβόταν, δεν ήθελε να μιλήσει, γιατί πίσω πίσω ήταν πάντα η αδερφή της και φοβόταν. Ήθελε να μιλήσει το καημένο και γύρναγε και την κοίταγε μετά, σαν να έλεγε “θέλω, αλλά δεν μπορώ να σου μιλήσω”», είπε η γειτόνισσα της 23χρονης.

Οι καταγγελίες είναι διαδοχικές και οι κατηγορούμενες δείχνουν κατά διαστήματα εκνευρισμένες, όπως λέει γειτόνισσά τους.

«Το είπα εγώ στην αστυνομία ότι μας έβριζαν άσχημα, φτύσιμο στη μούρη, χαμός. Εγώ ποτέ δεν μίλησα μαζί τους, δεν ασχολήθηκα, δεν ήρθα σε αντιπαράθεση. Προσπερνούσα και δεν μίλαγα, κι ας βρίζανε και έφτυναν αυτές. Όποιον βρίσκανε που θεωρούσαν ότι έφταιγε και πήγε και μίλησε», είπε η γειτόνισσα της Φαίης.

Η σπιτονοικοκυρά και η αδερφή της Φαίης περιγράφονται ως απότομες και αυταρχικές, εκείνες που έπαιρναν αποφάσεις και συντόνιζαν το μαρτύριο της 23χρονης, ενώ η μητέρα της ως ένα άτομο που γνώριζε τα πάντα και κρατούσε το στόμα της κλειστό.

Η ανατροπή δεδομένων επιβεβαίωσε στη γειτονιά της άτυχης κοπέλας μια σειρά από φόβους και υποψίες.

«Ποτέ δεν ήταν μόνη της. Πάντα ήταν αυτή η ψηλή δίπλα της, μετά μας είπε ότι είναι η αδερφή της. Στη μούρη την έβλεπα χτυπημένη. Η εικόνα ήταν φοβερή, σε άθλια κατάσταση ήταν το κοριτσάκι», είπε η γειτόνισσα.

Οι 3 κατηγορούμενες που θα απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα αρνούνται όλα όσα τους καταλογίζονται. Δηλώνουν άγνοια για τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές και αρνούνται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία της Φαίης.

Το Live News στο σημείο που είχε βρεθεί νεκρή η Φαίη


Πηγή