«Απευθύνομαι στον ελληνικό λαό. Απευθύνομαι σε εσάς. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι άρρωστη. Δεν θα κάνω πίσω!», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με μια δήλωση σε μορφή διαγγέλματος στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης υπό την πίεση και των οπαδών του για διαγραφές δηλώνει τώρα ότι θα προσφύγει σε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον των κυρίων Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα και Τζουμάκα.

«Θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας».

Η προαναγγελία δημοψηφίσματος άνοιξε την πόρτα της εξόδου

Η κίνηση του κ. Κασσελάκη να προαναγγείλει δημοψήφισμα προκάλεσε βέρτιγκο στην Κουμουνδούρου, καθώς ήδη η αντιπολιτευόμενη τάση της Ομπρέλας στην οποία ανήκουν τα τρία προς διαγραφή στελέχη του κόμματος είχε ήδη προαναγγείλει τη συντεταγμένη αποχώρησή της από το ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν μάλιστα ο κ. Κασσελάκης ανέβασε τη δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πάνος Σκουρλέτης είχε ήδη δηλώσει την παραίτησή του από το κόμμα.

«Οι δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υλοποιούν ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στ. Κασσελάκης. Ο δρόμος που έχει επιλέγει είναι αδιέξοδος, καταστροφικός και οδηγεί έξω από το πλαίσιο των ιδεών, των αξιών και των θέσεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και δεν είμαι διατεθειμένος  να τον ακολουθήσω».

«Πρέπει επιτέλους να ακούσουμε τη βάση. να γίνουμε κυβερνητική Αριστερά με συντροφικότητα και ανεκτικότητα. Οι ύβρεις οι οποίες δεν ανασκευάζονται είναι ύβρεις προς όλα τα μέλη, προς τη βάση και δεν μπορεί ένας πρόεδρος να τις νομιμοποιήσει», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οι αιχμές του Στέφανου Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Κασσελάκης μάλιστα στο μήνυμά του εκτός από τον «άρρωστο» ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι κληρονόμησε και άδεια γραφεία στην Κουμουνδούρου, βάζοντας και τον Αλέξη Τσίπρα στο κάδρο.

«Και μαζί με αυτό το γραφείο κληρονόμησα έναν άδειο όροφο. Μία λαβωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μία Πολιτική Γραμματεία, στην οποία σύντροφοι μισούν συντρόφους σε παράλληλους μονολόγους που διαρκούν 8 ώρες».

«Η κατάσταση πλέον προσομοιάζει με ανήκεστο βλάβη», δηλώνει το ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, στην επιστολή παραίτησής του προς του δύο γραμματείς του κόμματος.

«Συντηρείται κλίμα για κυνήγι μαγισσών, κλίμα εχθροπάθειας και συνακόλουθα αναζήτησης του ”αδιαμεσολάβητου Μεσσία”, για τη συνεχή φυγή προς τα μπρος με την αποδοχή ότι ”ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”».

Η ρελάνς που επιχειρεί ο κ. Κασσελάκης στις πρωτοβουλίες της Ομπρέλας και η προσφυγή σε δημοψήφισμα για τις διαγραφές προκαλεί οριζόντια ενόχληση στο ΣΥΡΙΖΑ και ήδη διακινούνται ακόμη και σενάρια για πρόταση μομφής στο πρόσωπο του νέου προέδρου στην αυριανή ΚΕ.

Ενοχλημένος ο Αλέξης Τσίπρας για την στάση του Σ. Κασσελάκη

Όπως μετέφερε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μπολάκης, υπάρχει μεγάλη ενόχληση κι από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο κ. Κασσελάκης είχε στο πλευρό του τον διπλωματικό σύμβουλο που είχε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τον βοηθήσει στα πρώτα του βήματα κι αυτή η κίνηση δεν «διαβάστηκε».

Ενόχληση υπάρχει κι από άλλους στην Κουμουδούρου γιατί βλέπουν τον Στέφανο Κασσελάκη να «μπαίνει σε γραμμή» Πολάκη.


Πηγή