Eπίσκεψη σε σούπερ μάρκετ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να ελέγξει τις τιμές των τροφίμων και βασικών ειδών που διατίθενται με σταθερή μείωση τιμής.

Παρατηρώντας τη σήμανση για τη μόνιμη μείωση των τιμών σε συγκεκριμένα προϊόντα για διάρκεια τουλάχιστον 6 μηνών ο πρωθυπουργός που ανήρτησε το σχετικό βίντεο στο Instagram φέρεται να ρωτάει τον κ. Σκρέκα τι σημαίνει η σχετική ταμπέλα με τον αριθμό 5%, ενώ συνομιλώντας με πολίτη επεσήμανε ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα συνεχιστούν.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κερατέα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νέο εργοστάσιο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ELPEN. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση των τελευταίων ετών στην Ανατολική Αττική, από τον συνδιευθύνοντα Σύμβουλο Θεόδωρο Τρύφων.

Το θέμα της ακρίβεια και της οικονομικής κρίσης συζήτησε και ο Προέδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που διεξάγεται στη Μάλαγα.

«Oι ευρωπαϊκοί λαοί βιώνουν μια νέα οικονομική κρίση, ανισότητες και λιγοστές θέσεις εργασίας. Πρέπει, λοιπόν, ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό σχέδιο με κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία να υπηρετήσει τη σύγκλιση, την κοινωνική δικαιοσύνη και ένα κοινωνικό κράτος για όλους», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από τη Δευτέρα , το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινά σαφάρι ελέγχων στα σούπερ μάρκετ, για το εάν τηρείται η νομοθεσία περί της σήμανσης των προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής». Στο μικροσκόπιο έχουν μπει άλλες πέντε πολυεθνικές αλλά και ελληνικές εταιρείες για τήρηση των κανόνων κερδοφορίας και ανταγωνισμού.


Πηγή