Βασικό αντικείμενο της συνάντησης η ενότητα του κόμματος υπό τον απειλή του δεύτερου και ισχυρότερου κύματος διάσπασης στην περίπτωση που η ομάδα Αχτσιόγλου πάρει την απόφαση να αποχωρήσει.

«Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα», λένε κύκλοι δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μεγάλη σημασία τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού. Τα όργανα του κόμματος πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση», σημειώνουν πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Εσωκομματικές ζυμώσεις

Το Σαββατοκύριακο, η γενιά των 40ρηδων αποφασίζει αν θα δώσει τη μάχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Συνέδριο ή αν θα αποχωρήσει άμεσα.

Την ίδια στιγμή μαίνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν η πιο μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης επειδή θα την βρίσκει συνέχεια μπροστά του αυτήν τη δήλωση πρέπει να τη διευκρινίσει και να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος πολιτικής γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ.

«Καρφιά» Μητσοτάκη

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το «μαξιλάρι» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έριξε τα καρφιά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με σαφείς αιχμές για τον στενό του συνεργάτη, Παύλο Πολάκη.

«Αυτό το οποίο θέλουν οι πολίτες είναι ότι δε θέλουν τοξικότητα για αυτό και ο εναγκαλισμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα πιο τοξικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί εύλογα ερωτήματα».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως:

«Δε θα μπω στον πειρασμό να κάνω κανένα σχόλιο για το τι συμβαίνει στον κόσμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα αναρωτηθώ για πόσο καιρό θα είναι αξιωματική».

Από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Κασσελάκη ξεκαθαρίζουν ότι το θέμα του «μαξιλαριού» δεν ήταν αντικείμενο τη συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή