Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι ισραηλινοί στρατιώτες συνεχίζουν τις ανακρίσεις όσων βρήκαν μέσα στο νοσοκομείο.

Από την άλλη ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει με βίντεο ότι μέσα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου βρέθηκαν ποσότητες αυτόματα όπλα και πυρομαχικά, ακόμα και στην αίθουσα του μαγνητικού τομογράφου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεκαθάρισε πως η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει ακόμη…

«Μας είπαν να μην μπούμε στο Αλ Σίφα, μπήκαμε. Και σε αυτό το πνεύμα λέμε ένα απλό πράγμα – δεν υπάρχει μέρος στη Γάζα στο οποίο δεν θα φτάσουμε», είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Μετά την κατάληψη του νοσοκομείου Αλ Σίφα, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν και το λιμάνι της Γάζας.

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές

Οι μάχες και οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται.

Αυτό είναι το χτύπημα, όπως ανακοινώνει ο Ισραηλινός στρατός στο σπίτι του Ισμαήλ Χανίγιε, του αρχηγού της Χαμάς ο οποίος όμως όπως γράφουν διεθνή μέσα διευθύνει την χώρα από το Κατάρ.

Η ανυπόφορες συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστινίων που έχουν εκτοπιστεί στον Νότο γίνονται ακόμα δυσκολότερες.

Οι φθινοπωρινές βροχές αποτελούν λύτρωση.

«Από αυτό το νερό πίνουμε, πλενόμαστε, κάνουμε τα πάντα. Χρησιμοποιούμε κάθε σταγόνα επειδή δεν υπάρχει νερό. Δεν έχουμε τίποτε από όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Ζούμε έναν αργό θάνατο», αναφέρουν.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε παρατεταμένες ανθρωπιστικές παύσεις του πυρός επί ημέρες, προκειμένου να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Υπέρ ψήφισαν 12 χώρες ενώ απείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ρωσία. Το Ισραήλ απέρριψε το ψήφισμα λέγοντας πως «στερείται νοήματος» και είναι «αποσυνδεδεμένο από την πραγματικότητα».


Πηγή