Στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Νωρίτερα, ο 40χρονος αρχιφύλακας απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι «ο 17χρονος έβαλε μπροστά στην κάννη του όπλου το χέρι του και έσπρωξε το όπλο με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει χωρίς εγώ ποτέ να πατήσω τη σκανδάλη».

Η απόφαση των δικαστικών αρχών προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του 17χρονου, με τον δικηγόρο της οικογένειας να κάνει λόγο για απογοήτευση.

«Είμαι απογοητευμένος. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω με ποια σκέψη η ανακριτική και εισαγγελική αρχή δεν έκριναν την επικινδυνότητα του δράστη. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι συνδυαστικά η ιαροδικαστική με τις μαρτυρικές καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό συνάδουν απόλυτα», ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Μπαρκαγιάννης, ο οποίος επιμένει ότι πρόκειται για μία περίπτωση ανθρωποκτονίας με δόλο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου τόνισε στο MEGA πως όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν ισχύουν, ενώ συμπλήρωσε πως θα προσπαθήσει από την πλευρά του να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην ακολουθήσουν επεισόδια.

Την ίδια στιγμή στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα ιατροδικαστικά ευρήματα της υπόθεσης, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής και εξετάσεων πυρίτιδας και αιθάλης.

«Εάν ισχύει ότι βρέθηκε στο θύμα πυρίτιδα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η απόσταση να είναι πολύ κοντινή», σημείωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.


Πηγή