Στο Μέγαρο Μαξίμου η προσκληση – πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στο μικροσκόπιο και η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Η αποκλειστική συνέντευξη Κασσελάκη κινητοποίησε και τον Αλέξη Τσίπρα. Το βράδυ το τετ α τετ στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού είχε μενού την συνέντευξη στο Live News όσα ειπώθηκαν για το περίφημο μαξιλάρι και τις συνεχιζόμενες αναταράξεις στο κόμμα.

Οι πληροφορίες λένε πως την συνάντηση ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ζητούσε κάτι τέτοιο,. Ως τώρα η απάντηση Τσίπρα ήταν πως το timing δεν ήταν σωστό, τώρα όμως μετά την συνέντευξη στο Live News όλα άλλαξαν. Το αίτημα έγινε δεκτό, με πηγές να λένε πως οι φήμες για αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου λειτούργησαν ως καταλύτης.

Τι είπε ο Τσίπρας στον Κασσελάκη

Σύμφωνα με προεδρικούς κύκλους, ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη,όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί, όπως επισήμανε, μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην εξαφανιστεί το κόμμα

Την ίδια ώρα την αγωνία του Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν με δηλώσεις τους μία σειρά κορυφαία στελέχη του κόμματος, που εκπέμπουν SOS για το μέλλον του κόμματος.

Αποκάλυψη «βόμβα» για τον ρόλο Σακελλαρίδη

Την ίδια ώρα μετά το δείπνο Σακκελαρίδη – Τσίπρα νέες πληροφορίες για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ έρχονται στο φως.

Ο πρόεδρος Αλέξης, που δεν μπορεί να βλέπει την Αχτσιόγλου και τον Τζανακόπουλο, θεωρεί ότι ο Σακελλαρίδης είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να προκριθούν ως διάδοχοι του αρχηγού Στέφανου. Αν και ουδείς θα επιβεβαιώσει τη σχετική πληροφορία, εκείνο που φέρεται να ζήτησε ο Τσίπρας από τον Γαβριήλ είναι αφενός να μη φύγει και αφετέρου να τον πείσει να μην ηγηθεί του νέου κόμματος που ετοιμάζει η «Ομπρέλα».

Αν ηγηθεί νέου κόμματος ο Σακκελαρίδης, αυτό όπως εκτιμάται θα έκλεινε την πόρτα της μετά Κασσελάκη εποχής.


Πηγή