Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου αναφέρει ότι το λάθος του αστυνομικού είναι ότι δεν στάθηκε κοντά στο αμάξι του με προτεταμένο το όπλο του ζητώντας να απομακρυνθεί ο 17χρονος αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες από το όχημα.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής δεν προσπαθεί ο αστυνομικός να ανοίξει την πόρτα, αλλά καλεί ενισχύσεις στο σημείο του συμβάντος.

Από την εξέταση της πυρίτιδας προκύπτει ότι το χέρι του νεαρού ήταν σε απόσταση από 0 – 20 εκατοστά από την κάννη του όπλου κι εκεί δέχθηκε τον πυροβολισμό. Έτσι φαίνεται ο αστυνομικός να έχει βάλει το δάχτυλό του στην σκανδάλη, με το αριστερό χέρι ανοίγει την πόρτα, όπου στο σημείο αυτό μάλλον υπάρχει συμπλοκή μεταξύ του αρχιφύλακα με τον 17χρονο.

Ο αστυνομικός προσπαθεί να τραβήξει έξω τον νεαρό με τον ίδιο να αντιδρά, τον πυροβολεί στο αριστερό του χέρι, η βιαιότητα της κίνησης αυτής φαίνεται να παρασύρει το χέρι και το δάκτυλο του αστυνομικού.

Έχει αποκλειστεί το σενάριο ο νεαρός να προσπάθησε να αφοπλίσει τον αστυνομικό, καθώς δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα στην κάννη ή οπουδήποτε αλλού στο όπλο του αστυνομικού από τον 17χρονο.


Πηγή