Με αποδοκιμασίες οργή και απογοήτευση έγινε δεκτή από συγγενείς, συμμαθητές και φίλους η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ο 40χρονος αρχιφύλακας που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο στη Βοιωτία.

«Είναι δεδομένη, σύμφωνα με εμάς, η πράξη της ανθρωποκτονίας έστω με ενδεχόμενο δόλο. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια σκέψη, με ποιο στοιχείο για ποιο λόγο αφέθηκε ελεύθερος αυτός ο άνθρωπος, είμαι πραγματικά απογοητευμένος», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

Από την άλλη, οι συνάδελφοί του αστυνομικού κατά την έξοδό του άρχισαν να χειροκροτούν.

«Το πιο σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο που βοήθησε τη δικαιοσύνη να εκδώσει την απόφαση ήταν η κατάθεση του αδελφού του θύματος, ότι το θύμα δηλαδή προσπάθησε να μετακινήσει το όπλο του αστυνομικού. Η απόλυτη αίτια της μετακινήσεως του χεριού του αστυνομικού, ο οποίος είχε το δάχτυλο του στην σκανδάλη, γιατί δεν γνώριζε τι θα αντιμετωπίσει και εκεί έγινε το ατύχημα. Προσπάθησε να του το αρπάξεις; Όχι ποτέ», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Τι είπε στην απολογία του ο αστυνομικός

Στο απολογητικό του υπόμνημα 20 σελίδων ο αρχιφύλακας υποστήριξε ότι δεν διέκρινε την ηλικία και τη σωματική διάπλαση του οδηγού του ύποπτου οχήματος.

«Αφού, λοιπόν άνοιξα την πόρτα του οδηγού, και έχοντας λάβει προφυλάξεις ούτως ώστε το σώμα μου να βρίσκεται εκτός του ανοίγματος της πόρτας του οδηγού, και συγκεκριμένα στο σημείο όπου χωρίζονται η πίσω από την μπροστινή πόρτα, και κρατώντας στο δεξί μου χέρι το υπηρεσιακό μου όπλο επανειλημμένα φώναζα «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ», «ΚΑΤΕΒΑ ΚΑΤΩ». Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου», ανέφερε στην απολογία του ο αστυνομικός.

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι το νεαρό αγόρι απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο του με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει.

«(…) σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό της παλάμης του, και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάνη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω», ανέφερε στην απολογία του ο αστυνομικός.

Στο υπόμνημα του μάλιστα ο αρχιφύλακας ισχυρίζεται ότι από το ηχητικό ντοκουμέντο που έχει βγει στο φως της δημοσιότητας είναι καταφανής η συντριβή του και αποδεικνύεται το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή πρόθεση.

Νωρίτερα συμμαθητές, φίλοι και συγγενείς του νεαρού αγοριού συγκεντρωθήκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ζητώντας δικαίωση.

Νύχτα επεισοδίων

Το βράδυ της Τετάρτης ομάδες Ρομά με πύρινα οδοφράγματα διέκοψαν την κυκλοφορία των αυτοκίνητων σε Ασπρόπυργο, Λεωφόρο Μεσογείων , Θήβα και Χαλκίδα.


Πηγή