Αποφασισμένος να υλοποιήσει τον πολιτικό του σχεδιασμό εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης με τους τριγμούς που προκάλεσε η διάσπαση της Κεντρικής Επιτροπής να συνεχίζονται εντός ΣΥΡΙΖΑ.

«Πήγαν στην Κεντρική Επιτροπή, κατά τη γνώμη μου, με ειλημμένη απόφαση, μ’ ένα σχέδιο να ροκανίσουν το κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές. Άρα λοιπόν, δεν μπορούσα εγώ να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αντιμέτωπος με μια τέτοια υπονόμευση. Το λέω απλά. Δεν θα αφήσω σε κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το ύψος του μαξιλαριού των 37 δισ. που άφησε ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έδρασε πατριωτικά εναντίον του πολιτικού του κεφαλαίου, χτίζοντας  αυτό το πολύ μεγάλο μαξιλάρι. Ο υπεύθυνος για την υπεραπόδοση των στόχων ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος έχει μια εμμονή με την αύξηση των φόρων. Έχει εμμονή. Ίσως και μια ιδεοληψία  εναντίον της μεσαίας διαστρωμάτωσης . Εγώ δεν είμαι υπέρ της φοροεπιδρομής».

Ο Στέφανος  Κασσελάκης έτεινε χείρα ξανά χείρα φιλίας στην ομάδα Αχτσιόγλου, αφήνοντας ωστόσο υπαινιγμούς περί αποστασίας σε περίπτωση που αποχωρήσουν.

«Πήρε 44% και αυτός ο χώρος βασίζεται σε αυτό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε τον πήχη του κόμματός του ενόψει των ευρωεκλογών.

«Πήχης για εμένα είναι το 17%. Είναι το 17-18% του Ιουνίου του 2023, δηλαδή των τελευταίων εκλογών».

Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24 στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 38,5, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει με 14,7% στην τρίτη θέση με το ΠΑΣΟΚ να περνά δεύτερο με 16%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 10,6 Ελληνική Λύση με 5,9, Σπαρτιάτες με 3, Νίκη με 3,9, Πλεύση Ελευθερίας με 2,5  και ΜέρΑ25 με 2,4%.

Το 39% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά ενώ 50% απάντησε ότι θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις.

Σε περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεών του ΠΑΣΟΚ στοχεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυτήν την αύξηση εμείς φιλοδοξούμε να την κλιμακώσουμε. Δεν θέλω πανηγυρισμούς από κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και σας το λέω και εγώ προσωπικά. Διότι ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη ΝΔ».

O κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μέτωπο απέναντι στην Κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι θα αποδεχθεί επίσημη πρόσκληση για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Πηγή