Αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επανήλθε σε σκληρή κριτική κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το ύψος του «μαξιλαριού» των 37 δις, ενώ παρότι έτεινε χείρα φιλίας στην ομάδα Αχτσιόγλου άφησε αιχμές περί αποστασίας σε περίπτωση που αποχωρήσει από το κόμμα.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο – ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα – ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Ο Αλέξης Τσίπρας έδρασε πατριωτικά εναντίον του πολιτικού του κεφαλαίου, χτίζοντας αυτό το πολύ μεγάλο «μαξιλάρι». Ο υπεύθυνος για την υπεραπόδοση των στόχων ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος έχει μια εμμονή με την αύξηση των φόρων. Ίσως και μια ιδεοληψία εναντίον της μεσαίας διαστρωμάτωσης», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται ακόμα σε ρυθμούς διάσπασης με την ομάδα Αχτσιόγλου να συνεδριάζει την Κυριακή για τη στάση που αναμένεται να κρατήσει, ενώ βήματα προς την έξοδο φαίνεται πως κάνουν σειρά στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είμαι σε σκέψη. Γιατί σε αυτό το πλαίσιο δεν κρύβω τα λόγια μου. Δεν είναι εύκολο να αποχωρήσεις από ένα κόμμα στο οποίο έχεις συμβάλει, έχει δώσει πολλά πράγματα», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Βεβαίως το σκέφτομαι. Μετά την κυριαρχία Μητσοτάκη, έχουμε περάσει στη μεταπολιτική. Εγώ δεν πιστεύω ότι πέρασε η πολιτική, ούτε ότι τέλειωσε η ιδεολογία», δήλωσε ο πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τον πήχη του κόμματός του ενόψει των ευρωεκλογών στο 17 με 18 τοις εκατό, με τον σύζυγό του να εκτιμά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει πρωθυπουργός της χώρας.

«Του είπα από την αρχή ότι “δε με ανησυχεί αν θα καταφέρεις να κερδίσεις την ηγεσία του κόμματος, αλλά με απασχολεί είναι να βεβαιωθείς ότι θα κάνεις ό,τι χρειάζεται για να γίνεις ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας”», είπε χαρακτηριστικά ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπέθ.

Μιλώντας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε προσωπικά υπεύθυνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Δεν είμαι εγώ εισαγγελέας του Αρείου πάγου, αλλά πιστεύω ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ένα ενιαίο κέντρο από το Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Καλύτερα να μας πει ο κ. Κασσελάκης τι θέλει να κάνει για τη χώρα, ποια είναι η αντιπρότασή του γιατί όλους αυτούς τους μήνες, βλέπουμε μια εσωκομματική αντιπαράθεση κραυγές, αναπαραγωγή μιας ρητορικής χωρίς καμιά ουσία», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ενόψει του συνεδρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει, ενώ συσχέτισε άμεσα την ιδρυτική του διακήρυξη με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ.


Πηγή