Tις τελευταίες ώρες υπάρχουν αποκαλύψεις από ισραηλινά μέσα ότι μπορούσε η εισβολή της Xαμάς να αποτραπεί και ενδεχομένως να έγιναν και λάθη.

Σύμφωνα με αντίγραφο της πρώτης έκθεσης της ισραηλινής αστυνομίας για την επίθεση, που περιήλθε αυτή την εβδομάδα στην κατοχή του ισραηλινού καναλιού 12, αναφέρει ότι γυναίκες φαντάροι που υπηρετούσαν στις κάμερες του φράχτη που βρίσκεται στα σύνορα του Ισραήλ με την λωρίδα της Γάζας μετέφεραν στους ανώτερους τους ότι παρατηρήσουν κινήσεις από τους άνδρες της Χαμάς.

Μάλιστα, είχαν διευκρινίσει ότι αυτές οι κινήσεις παραπέμπουν σε κάτι ύποπτο κι ότι κάτι περίεργο θα μπορούσαν να ετοιμάζουν οι άνδρες της Χαμάς. Οι ανώτεροι τους όμως δεν τις πίστεψαν και τους είπαν ότι αν συνεχίσουν να τους ενοχλούν θα τις οδηγήσουν στο στρατοδικείο.

Η αστυνομική έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ένα ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον των επιτιθέμενων, αλλά χτύπησε και κάποιους ανθρώπους που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, ανέφερε η Haaretz. “Η έρευνα για το περιστατικό αποκάλυψε ότι ένα [ισραηλινό στρατιωτικό] μαχητικό ελικόπτερο που έφτασε στη σκηνή από τη βάση Ραμάτ Νταβίντ πυροβόλησε εναντίον των τρομοκρατών και προφανώς χτύπησε επίσης κάποιους από τους διασκεδαστές που βρίσκονταν εκεί”, δήλωσε ανώνυμος αξιωματούχος της αστυνομίας.


Πηγή