Απαντώντας για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και την ενδεχόμενη αποχώρηση της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, ο κ. Κασσελάκης επισήμανε πως «δεν έφυγε η ομάδα της ‘Ομπρέλας’ αλλά μερικά στελέχη που ευθυγραμμιζόταν με τη συγκεκριμένη ομάδα».

Για την ομάδα των 6+6 ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «(…) δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση ή κάποια απόφαση από μεριάς τους, το οποίο κατά την γνώμη μου σημαίνει ότι παραμένουν στη Βουλή ως μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να δουλεύουν για εμάς».

Ωστόσο, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι διαφορετική, καθώς οι διεργασίες εντός των αντιφρονούντων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή, οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται σε δύο σκέλη, αφενός να τους διαγράψει από την ΚΟ, αφετέρου να τους αφήσει να φύγουν μόνοι τους.

Ζήτημα είναι αν όσοι φύγουν θα συγκροτήσουν τη δική τους ΚΟ στη Βουλή, με τις πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή να αναφέρουν ότι 10ος βουλευτής που ανήκει στην «Ομπρέλα» και ίσως κλείσει μια ενδεχόμενη ΚΟ, θα είναι ο Χουσείν Ζεϊμπέκ, την ώρα που στο τραπέζι πέφτει και το όνομα του Σκιούρ Φερχάτ.


Πηγή